Başak Cengiz'in nişanlısının sözleri yürekleri dağladı: "İdam istiyorum, pazar günü alacaktım onu"

TAKİP ET

İstanbul'da sapık bir katil tarafında samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in nişanlısının sözleri yürekleri dağladı.

İstanbul'da yaşanan cinayetin etkisi Türkiye'yi sarsmaya devam ediyor. İstanbul'da tanımadığı bir sapığın saldırısına uğrayan Başak Cengiz, samuray kılıcıyla katledilmişti. Cengiz bugün Ankara'da toprağa verildi.

Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken Başak Cengiz'in nişanlısının yaptığı açıklamalar yürekleri dağladı.

Pazar günü onu alıp dönecektik diyen nişanlı gözyaşları içinde "İdam istiyorum" ifadelerini kullandı:

EVLENECEKTİK
Başak Cengiz'in nişanlısı Mahir Mızrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, nişanlısını öldüren failin en ağır cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Bu gibi cinayetlerin bir an önce son bulmasını isteyen Mızrak, 'İdam getirsinler. Psikolojik sorunları varmış. Çıkıp birini öldürecekmiş.

Her gün servise binen benim sevgilim o gün servise binmedi. Onu beklermiş. Pazar günü alıp gelecektim ben onu. Oradaki işi bitiyordu. Zaten nişanlanmıştık, düğün hazırlıklarına başlayacaktık. 6 ay oldu nişanlıydık. Görevi çıkmasa zaten İstanbul'a, evlenecektik.' ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI
İstanbul'da samuray kılıcıyla uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz'in cenazesi, Ankara'da toprağa verildi. Cengiz için Yenimahalle'deki Yahyalar Merkez Camisi'nde kılınan namaza Başak Cengiz'in ailesi, nişanlısı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

başak cengiz başak cengizin nişanısı idam mahir mızrak