Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz'un annesi avukatlıktan çekildi!

TAKİP ET

İstanbul'da Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren katil Can Göktuğ Boz'un annesi, oğlunun avukatlığından çekildi.

İstanbul Ataşehir'de iş için Ankara'dan gelen mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren katil Can Göktuğ Boz'un annesi Ayşe Necla Yomralıoğlu yazılı açıklama yaptı. Yomralıoğlui oğlunun avukatlığından çekildiğini belirtti.

Anne Yomralıoğlu, "Sorumlu bir anne, sorumlu bir avukat, sorumlu bir kadın sorumlu bir vatandaş olarak yarın gün sonu itibariyle oğlum Can Göktuğ Boz’un müdafiliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yomralıoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada ilgili bölüm şöyle:
“Olayın faili olan oğlumun avukatı olarak dosyaya müdahil olmam ve psikolojik sorunları olduğunu ileri sürmem nedeniyle oğlumu işlediği suçtan kurtarmaya çalıştığım düşünülüyor. Ancak ben ne oğlumun işlediği suçtan kurtulması ne de itibarımın zedelenmemesi peşindeyim. Hayatının baharında gencecik bir kız benim oğlumun eylemi nedeniyle son nefesini vermişken ‘Ben oğlum elini kolunu sallayarak gezsin’ diyemem, isteyemem. Bunu ne bir anne ne bir kadın ne de bir avukat olarak isteyemem.

Vahim olayın yaşandığı gece bende o hayatının baharındaki yavrumuzla birlikte yaşamayı bıraktım yalnızca ve yalnızca nefes alıyorum. Her ne kadar sorumsuz olmakla itham edilsem de bugün sorumluluk bilinciyle hareket ediyorum ve sorumlu bir anne, sorumlu bir avukat, sorumlu bir kadın sorumlu bir vatandaş olarak yarın gün sonu itibariyle oğlum Can Göktuğ Boz’un müdafiliğinden istifa ediyorum. Yapılacak inceleme ve mahkeme tarafından verilecek kararın yalnızca gerçeği yansıtmasını ve adaletli olmasını temenni ediyorum. Yargı tarafından verilecek karar karşısında boynum kıldan incedir”

başak cengiz can göktuğ boz avukatlık anne katil