Barzani'den PKK'ya silah sevkiyatı

TAKİP ET

Türkmen Lider Erşat Salihi, PKK'nın Mahmur'da bulunan kampına kamyonlarla sevkiyat yapıldığını ileri sürdü. Salihi, peşmergenin içinde teçhizatların olduğu konvoyun peşmerge koruması altında kampa kadar götürüldüğünü söyledi.

Aykiri.com.tr / HABER MERKEZİ Türkiye virüsü konuşmaya Mehmetçik sınır ötesinde kahramanlık hikayeleri yazmaya devam ederken, terör örgütüne destekler artarak devam ediyor.  PKK'nın Irak'ta en etkin olduğu noktalardan biri olan olan Mahmur Kampı'na kamyonlarla silah sevkiyatının yapıldığı ileri sürüldü. Türkmen Lider Erşat Salihi'nin gündeme getirdiği olayda, PKK'ya yapılan sevkiyatın peşmerge koruması altında yapıldığı anlaşılıyor.  KERKÜK'TEN GEÇİP PKK'YA TESLİM EDİLDİ
Türkmen Lider Salihi, yaptığı açıklamada içinde silah olduğunu ima ettiği konvoyun, Kerkük'ten geçerek PKK'nın Mahmur'da bulunan kampına teslim edildiğini söyledi. İşte Salihi'nin o mesajı: "Süleymaniye'den yola çıkan ve bilinmeyen techizatlarla dolu kamyonlar, yerel koruma eşliğinde Kerkük'ten geçerek Mahmur kampında PKK terör örgütüne teslim edildi. Konuyu aydınlatmaları için hem merkezi hükümetten, hem de yerel yönetimden açıklama bekliyoruz."



TÜRKİYE'DEN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ
Salihi'nin açıklaması sonrasında gözler Türk Dışişlerine çevrildi. Türkiye'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, Irak'ın kuzeyinde PKK saldırıları devam ediyor.

Hakurk'ta bulunan üssümüz sürekli PKK'nın taciz ateşlerine ve saldırı girişimlerine sahne olurken önceki gün 1 askerimiz şehit düşmüş, ardından başlatılan operasyonda 12 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Şehit Ahmet İnce memleketine böyle giriş yaptı



PEŞMERGE'YE NELER YAPMADIK Kİ!
AK Parti Hükümeti, Peşmerg yönetimi ile ilişkileri her zaman iyi düzeyde tuttu. Saddam sonrası giderek güçlenen Peşmerge parti kongrelerinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılanırken, Binali Yıldırım'ın Başbakan olduğu günlerde sözde Kürdistan bayrağı göndere çekildi.

Şehidin son paylaşımı ortaya çıktı



Çözüm sürecinde peşmergenin silahlı güçleri Türkiye üzerinden geçiş yaparken, tartışmalı görüntüler ortaya çıktı. Peşmergenin çatışmalarda yaralanan silahlı güçlerinin bir kısmı Ankara ve sınır hastanelerinde tedavi edildi. Öte yandan AK Parti, Peşmergenin kontrolünde olan bölge ile ticari ilişkileri geliştirdi. Türkiye'den birçok işadamı bölgede inşaat işleri gerçekleştirdi.

barzani pkk ırak kuzeyi pkk silahları mahmur kampı