Bartın'da maden ocağında patlama: "Göçük altında işçiler var"

TAKİP ET

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldiği öğrenildi. Yer altında işçilerin olduğu bilgisi paylaşıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 

"YER ALTINDA MAHSUR KALAN İŞÇİLER VAR"

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi. bartın Valisi Nurtaç Arslan, "Yer altında mahsur kalan işçiler var" açıklamasında bulundu. 

"OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİ: GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ"

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz-duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

"KOCA: 2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 20 YARALI"

Bartın Amasra’da TTK’ya ait maden ocağında bir patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 işçinin hayatını kaybettiğini, 20 işçinin de yaralandığını açıkladı.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yeraltında meydana gelen patlamayla ilgili AFAD’dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir.”

"PATLAMA TRAFO KAYNAKLI"

AFAD, maden ocağındaki patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı.Başkanlık, Ankara ve Sakarya’dan mobil koordinasyon TIR’ı yönlendirildiğini de açıkladı.

"AFAD 'TRAFO' AÇIKLAMASINI SİLDİ"

AFAD, Bartın'daki maden ocağı patlamasının  'trafo kaynaklı' olduğu yönündeki açıklamasını Twitter hesabından kaldırdı.

"AFAD: PATLAMANIN TRAFO KAYNAKLI OLDUĞU SEHVEN PAYLAŞILMIŞTIR"

Trafo patlaması açıklamasını silen AFAD, paylaşımının ‘sehven’ yapıldığını söyledi. AFAD’ın yeni paylaşımı şöyle:

"Bartın ili Amasra ilçesinde @ttk_gen_md ‘ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir."

"3 YARALI GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILDI"

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Grizu patlaması şüphesi var. Yeraltındaki 87 işçiden 6'sının hareketsiz göründüğünü" açıkladı. Çakır, yer altında kalan 87 işçiden 14'ünün çıkarıldığını ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin, CHP Amasra İlçe Başkanı Seyhan Bilgin ise, yeraltından üç yaralının çıkarıldığını açıkladı.

 Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Amasra'da meydana gelen patlama nedeniyle Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: 14 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasında "110 kişi kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. 7 işçimiz de tedavi altında." ifadelerini kullandı.

BAKAN DÖNMEZ:GRİZU PATLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de şu açıklamalarda bulundu:

"Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını yerinde koordine edeceği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bartın Valiliği, patlamayla alakalı açıklama yaptı. Valilik, "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni olmayan bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekipler seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" bilgisini paylaştı.

"CHP HEYETİ BARTIN'A GİDİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra'ya gitmek üzere yola çıktı.

SİYASİLERDEN BARTIN MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için." dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yayımladığı mesajda, "Bartın-Amasra’da maden ocağında bir patlama meydana geldiğini üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir can kaybı yaşanmamasını ve tüm işçilerimizin sağ salim bir an evvel göçük altından tahliye edilmesini temenni ediyorum. Dualarımız maden emekçilerimiz için…" ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için..." mesajını paylaştı.

İşte ilk görüntüler:

 

bartın patlama maden ocağı gündem