Baro Savaşları Başladı

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı'nı hedef alan Ankara Barosu'na tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Bu açıklamaların kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. Gözler Ankara Barosu'na çevrildi. Aykırı'nın edindiği bilgilere göre Feyzioğlu'nun açıklamalarına, Ankara Barosu cevap vermeye hazırlanıyor. CHP ise Ankara Barosu'na sahip çıkarken, Bahçeli'den çok sert bir açıklama geldi.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri'nin Cuma hutbesinde eşcinselliğe yönelik eleştirileri ve İslam'ın hükümlerini hatırlatması sonrasında başlayan tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik karşı açıklama yayınlamış ve sonrasında soruşturma başlamıştı. Ankara Barosu'nun açıklamalarına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da çok sert tepki gösterdi.

Feyzioğlu Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İşte Feyzioğlu'nun o açıklamaları:

CUMA HUTBESİNDE NE DENİLMİŞTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı cuma hutbesinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Ramazan ayının ilk cuma hutbesini internet üzerinden veren Ali Erbaş şunları söyledi: -Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.

Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim."

ANKARA BAROSU'NDAN AĞIR SÖZLER
Diyanet İşleri'nin bu açıklamasından sonra yazılı bir basın açıklaması yapan Ankara Barosu şu ifadeleri kullandı:


Baro'nun bu açıklamalarına birçok kesimden tepki gelmiş ve sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan re-sen soruşturma başlatıldı.

CHP'DEN BAROLARA SORUŞTURMA AÇILMASINA TEPKİ
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+ bireyleri hakkında söylediği sözleri eleştiren Ankara ve Diyarbakır Barosu'na soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Özel, buradaki meselenin tartışmayı büyüterek gerçek gündemin göz önünden kaçırılması olduğuna dikkat çekti. Özel, "Yoksulluğu, işsizliği, bugün sahip çıkılmamışlığımızı, içinde bulunduğunuz zorlukları konuşmayın tartışmayın yerine başka şeyler tartışılsın diye üretilen suni gündemlerdir" dedi. 

Baroların açıklamasını bir siyasi partinin eleştirmesinin doğal olduğunu ileri süren Özel şöyle konuştu: 
"Cumhurbaşkanı sözücü, İletişim başkanı, Adalet Bakanı, Meclis başkanı... 8-9 yerden en şiddetli sözler ve kendiliğinden harekete geçen yargı ve soruşturmalar... Böyle bir yaklaşım kabul edilebilir değildir. Baroya saldıran da saldırtan da CHP'ye saldıran saldırtan da, gazetecileri içeri atan içerden tutan anlayış da tamamen bu anlayıştır."

BAHÇELİ'DEN BARO'YA ÇOK SERT TEPKİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tartışmalara katılarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sözlerinin İslam'ın hükmü olduğunu belirterek Ankara Barosu ve CHP'ye çok sert tepki gösterdi.

Bahçeli, Diyanet'e sahip çıktı, Baro'ya tepki gösterdi


 

metin feyzioğlu ankara barosu izmir barosu eşcinsellik diyanet