Barış Manço aramızdan ayrılalı 23 yıl oldu! Barış Manço'nun gerçek ismini biliyor musunuz?

TAKİP ET

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Barış Manço aramızdan ayrılalı 23 yıl oldu. Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir açıklamada babasının gerçek ismini açıklamıştı. İşte Barış Manço'nun gerçek ismi...

Barış Manço... Dünyanın etrafını 13 kez dolaşacak kadar, yani 500 bin kilometrenin üzerinde yol kat etti. 148 ülke, yüzlerce şehir gezdi. Öyle şarkılar yaptı ki, her biri milli marş oldu dillere. Peki ölümü gözümüzde yaş kalbimizde sızı bırakan Barış Manço'nun gerçek adını biliyor muydunuz?

Geçtiğimiz yıllarda bir söyleşide konuşan Barış Manço'nu oğlu Doğukan Manço, babasının pek çok ismi olduğunu söylemişti. Doğukan Manço, babası Barış Manço'nun ilk isminin "Mehmet" olduğunu söyledi. Doğukan Manço, babasının tam adının ise, "Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço" olduğunu ifade etti.

Doğukan Manço, babasının isminin hikayesini şöyle anlatıyor:
“II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak ‘Savaş' ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi ‘Mehmet', dedesi Mehmet Abdi Manço'dan geliyor. Halam İnci Manço'dan dinlediğim kadarıyla; 1942'de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943'te babam doğmuş. Onu da anmak üzere babamın ismine ‘Yusuf' eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler ‘Bunun adı Tosun olsun' demişler. Ve ismi kayıtlara ‘Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço' olarak geçmiş. 1954'te ortaokula geçiş sınavına girerken, okulda dalga geçmesinler diye nüfus müdürlüğüne gidip ‘Tosun Yusuf' ismini çıkartmışlar.”

 

barış manço doğukan manço anadolu rock müzik gerçek ismi