Barış Atay'dan skandal çıkış: "Her yurttaş buraya Kürdistan diyebilir"

TAKİP ET

TİP Milletvekili Barış Atay, Diyarbakır'da skandal ifadeler kullandı. Atay, HDP ile ittifak halinde olduklarını vurgularken "Her yurttaş buraya 'Kürdistan' diyebilir" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde de Fırat Üniversitesi'nde bir akademisyen 29 Ekim'i hedef alıp, Kürdistan propagandası yapmıştı.

Son günlerde "Muhalif" kesimden görünerek, Türkiye'nin kırmızı çizgilerini hedef alanlar dikkat çekiyor. 

HDP'den milletvekili seçildikten sonra TİP'e geçen Barış Atay, Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya geldi.

PKK'nın kontrolündeki Mezopotamya haber ajansının da katıldığı konuşmada Türkiye'nin ulusal bütünlüğü açıkça hedef alındı. HDP'ye sıcak mesajlar veren Atay, "Her yurttaş buraya 'Kürdistan' diyebilir" ifadelerini kullandı.

"YURTTAŞLAR BURAYA 'KÜRDİSTAN' DİYEBİLİR"
İşte Mezopotamya'nın haberindeki o skandal sözler:

"Bölgenin tarihsel bir gerçekliği var ve bu inkar edilemez. Burada yaşayan her yurttaş da 'Kürdistan' diyebilir. Konjektürel bir süreç var ve bu dönemi iyi kullanabilirsek beraber kazanabiliriz. Umutlu bir süreçte yürüyoruz. HDP ile temaslarımız oluyor önümüzdeki günlerde bunlar daha çok vücut bulacak.”

DİYARBAKIR ÇOK ÖNEMLİ
"Diyarbakır'ı bu anlamda önemli görüyoruz. Hem daha önce HDP ile kurduğumuz ittifak açısından hem de Türkiye'de yükselmekte olduğunu düşündüğümüz toplumsal muhalefetin örgütlenmesi açısından çok önemli."

Sözde Kürdistan propagandası yapan Hifzullah Kutum tahliye edildi!

barış atay hdp tip kürdistan