Barcelona'ya büyük şok: Arda Turan transferinden 15.7 milyon euro ceza!

TAKİP ET

Negreira skandalıyla başı dertte olan Barcelona'ya bir kötü haber daha geldi. İspanyol devine Arda Turan ve Alex Song transferlerinden kaynaklı 17,7 milyon Euro ceza kesildi.

Barcelona, hakem skandalıyla başı dertteyken Arda Turan transferinden kaynaklı bir darbe daha aldı. Vergi otoriteleri tarafından yapılan bir soruşturma sonucunda Katalan kulübü usulsüzlük iddialarıyla suçlanarak 15.7 milyon euro para cezasına çarptırıldı.

İspanyol gazetesi Marca'nın haberine göre, lüks araçlarda usulsüzlükler, transfer edilen oyuncuların uçuş ücretlerinin beyan edilmemesi, Arda Turan'ın aldığı tazminatın yanlış hesaplanması gibi unsurların cezada etkili olduğu iddia edildi.

Alex Song (3 milyon 500 bin euro) ve Arda Turan'ın (1 milyon 312 bin euro) ayrıldıktan sonra aldıkları tazminat tutarlarındaki usulsüzlerden dolayı Barcelona'ya ceza verildi. Soruşturma 2019'dan 2015'e kadar uzanıyor ve müfettişler, arabalar ve uçuş maliyetlerinin futbolcuların maaşlarının bir parçası olarak sayılamayacağını belirtiyor.

Eğer Barcelona'nın suçlu olduğu resmi olarak ispatlanırsa, birçok cezai yaptırım gündeme gelebilir. Forbes'ta yer alan bilgilere göre, İspanya Futbol Federasyonu'nun vereceği karar Barcelona'nın aleyhine olursa, puan silme cezası, küme düşürme ve 5 yıl liglerden men cezaları da söz konusu olabilir.