"Bana teşkilatın numarasını verin" diyen maskesiz kurye beraat etti

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleştirilen denetimler sırasında, polislerin maskesiz olduğu gerekçesiyle durdurduğu kurye, önce polislere  direnmiş, ardından ise telefonla aradığı kişiye "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" demişti. Hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnmek' suçlaması ile dava açılan Cihan Aksu beraat etti. 

2020 yılının eylül ayında Covid-19 nedeniyle İstanbul'da gerçekleştirilen bir salgın denetimi ilginç görüntülere sahne olmuştu.Tuzla'da polisler tarafından durdurulan maskesiz bir kurye, görev başındaki memurlara direnerek, telefona sarılmış ve kardeşini arayarak, "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" ifadelerini kullanmıştı.

5 YIL 3 AYA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ
Savcılık, olayın ardından gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cihan Aksu hakkında, "Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etmişti. 

SAVCILIK MÜTALAASINI VERDİ
Savcılık mütalaasında, polislerin idari para cezası uygulayacağını söylemesi üzerine sanığın "Sen zor kullan o zaman görüşürüz, bana ceza kesemezsin" diyerek polis memurlarını tehdit ettiği ifade edildi. Mütalaanın devamında sanığın teşkilatla kastının ailesi ve arkadaşları olduğu, tehdit kastının olmadığı şeklindeki savunmasının ise suçtan kurtulmaya yönelik olduğu öne sürüldü. Savcılık, 'Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçundan dolayı Cihan Aksu'nun 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar cezalandırılmasını istedi. 

BERAAT ETTİ
İstanbul'da görülen Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 26 yaşındaki sanık Cihan Aksu katılmadı. Duruşmaya katılmayan sanığa son sözü sorulamazken, mahkeme heyeti duruşmayı karara bağladı. Mahkeme heyeti, 'Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçunun unsurları oluşmadığına kanaat getirerek Aksu'nun beraat etmesine karar verdi. 

Beraat kararının gerekçesini açıklayan mahkeme, sanık Aksu'nun polis memurlarını etkileyecek herhangi bir yetki ve gücünün bulunmadığının olay anında ve sonrasında yaşananlarla aşikar olduğunu ve suçun unsurlarının oluşmadığını belirtti.

kurye teşkilat enişte maskesiz kurye