Balıkesir Bandırma'da Kurtuluş Savaşı'nın son şehitlerinin mezarları aranıyor!

TAKİP ET

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kurtuluş Savaşı'nda son çatışmaların yaşandığı bölgede, şehit askerlerin mezarlarının bulunması için çalışma başlatıldı. Ayyıldız Tepe mevkiinde başlayan çalışmalarda 73 şehidin yerinin tespit edilmesi hedefleniyor. Çalışmaya katılan tarihçi ve Aykırı yazarı Ümit Doğan ile Harp Coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Kurtuluş Savaşı'nın son şehitlerinin yattığı yerlerin bulunması için 99 yıl sonra çalışma başlatıldı. Balıkesir Bandırma'da Ayyıldız Tepe mevkiinde başlatılan bilimsel çalışmalar sonucu 73 şehidin yerinin bulunması hedefleniyor.

Çalışmalara katılan tarihçi ve Aykırı yazarı Ümit Doğan ve Harp Coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak açıklamalarda bulundu.

Ümit Doğan, "Bir ay içinde netice alacağız ve bölgede şehitlik olduğunun kesinleşmesi üzerine Bandırma Kent Konseyi olarak bölgeye bir anıt yapılması için resmi işlemlere başlayacağız. Böylece aziz şehitlerimiz huzur içinde uyuyacaklar" dedi.

Ümit Doğan'ın açıklamaları şöyle:
Kurtuluş Savaşı'mızın son şehitlerinin yattığı yerleri Selim Erdoğan önderliğinde bulduk. Beni kırmayıp onca işinin arasında Bandırma'ya gelen Dr. Selim Erdoğan'a yürekten teşekkür ederim. Şehitler üzerinden şov yapmaya küçük şehir siyasetçilerine geçit vermedik.

Kurtuluş Savaşı'mızın son şehitlerinin izini sürüyoruz. Bu, yalnız Bandırma tarihi açısından değil, Türk tarihi açısından da son derece önemli bir mesele. Dile kolay... 99 yıl önce bizler için toprağa düşen son vatan evlatlarının yattığı yerler net olarak tespit ediliyor.

Baştan beri bu işi özveriyle yürüten Harp Coğrafyası uzmanı dostumuz Dr. Selim Erdoğan sağolsun bizleri kırmayıp yine geldi. Dün, şehitlerimizin yerlerini tespit etmek için Prof.Dr. Aydın Büyüksaraç tarafından jeoradar çalışması yapıldı.

Bir ay içinde netice alacağız ve bölgede şehitlik olduğunun kesinleşmesi üzerine Bandırma Kent Konseyi olarak bölgeye bir anıt yapılması için resmi işlemlere başlayacağız. Böylece aziz şehitlerimiz huzur içinde uyuyacaklar.

Bu kıymetli çalışmalar bazı çevreleri rahatsız etti. Yanlış okumadınız. Aziz şehitlerimizin yerlerinin tespit edilmesinden RAHATSIZ OLDULAR. Bu çalışmanın içerisinde boy gösterip, fotoğraflarda poz vermek isteyenler, bu fırsat kendilerine verilmeyince bizi eleştirmeye başladılar.

"Milli mücadele şehitlerimizin yerlerini bulmak ve anıt yaptırmak gibi kutsal bir amaçtan rahatsız olunur mu?" dediğinizi duyar gibiyim. Vallahi ben de sizler kadar şaşkınım. Gurur duyulması gereken bu çabamız çokça eleştiri aldı.
  Bu tepkiler bizi çıktığımız bu kutsal yoldan döndürebilir mi? Asla! Bütün baltalama çabalarına rağmen bu projeyi tamamlayacağız. Şehitlerimizin aziz hatırasını şehir siyasetinde yer bulmak için küçük hesaplar peşinde koşan bazı zevatın kurnaz planlarına alet edecek değiliz!

Biz bu işin gönüllüsüyüz, en küçük bir hesabımız, bir beklentimiz yok. Küçük hesaplarına şehitlerimizi alet etmeyi düşünenleri bu projenin kapısından içeri almamaya kararlıyız! Tek kişi kalsam bile, ben almam! Başta Dr. Selim Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.

SELİM ERDOĞAN'DAN TEPKİ
Harp Coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Ecevit Karakoyun'un "Şehitler üzerinden şova izin vermeyiz" açıklamasına tepki gösterdi. Selim Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
Bakın bir de bunlar var. Yerelde bile şehitler üzerinden siyaset yapan sözde "Gaziler Derneği yoneticisi". Kendi arabamla, kendi cebimden benzin parası vererek Ankara'dan Bandırma'ya gitmişim. Bunu da Ümit Doğan rica etti diye yapmışım. Adamın derdi şehitler falan değil!

100 yıldır oturuyorsunuz orada, elinizi tutan mı vardı? Geçen arazide "biz de gelelim" dediniz. Azıcık yol yürüyüp tepe tırmanınca "işiniz çıktı", arazi oldunuz. Sonra kanal kanal gezip "şehitleri bulduk" diye anlattınız. Hepsinin kaydı kuydu var. Şovu yapan sizsiniz!

Birazcık onuru, gururu olan, onca işimin arasında beni Bandırma'ya getirdiği için Ümit Doğan'a teşekkür eder, vicdansızlar! Yazık ki gazilik gibi yüce bir makamın arkasına sıgınmışsınız! Daha gazilik nedir, şehit nedir, ondan haberiniz yok! Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.

Yalana, sahtekarlığa bak! 17 Eylül etkinlikleri için KENDİ ARABAMLA geldim ve söyleşi/imza sonrası kentte konaklamadım bile, İstanbul'a döndüm. Bu iftiranın hesabını adalet önünde vereceksin. O Şehitliği senin cebinden yaptıramazsam adam değilim! Bu biiiir! Kastettiğin Nisan ayında yaptığımız ilk arazi için 1 gece konaklama ise, ben mi söyledim sana "bana 5 yıldızlı otel ayarla" diye? Parasını vermeye kalktım, "hesap ödendi" dediler. Ne yapsaydım? İnsan şunu dillendirmeye utanır be! Çıkar faturasını, ödemezsem şerefsizim.

Ey okuyucu, şunu bilin: Bugüne kadar katıldığım hiçbir söyleşi/seminer için 50 kuruş talep etmişliğim, almışlığım yoktur. Yol parası, konaklama vs almadım, almam. Allah'a şükür hepsini cebimden verdim, kimseye bir kuruş minnet etmedim. Bu adam bildiğiniz YALANCI BİR SİYASETÇİDİR.

Şimdi bu Ecevit Karakoyunlu burada söylediklerime cevap veremiyor ya, gidip olmadığım facebook ortamında YALAN DOLAN zehir saçıyor. Oraya da gelirim, orayı da sana dar ederim! Bana, Ümit Doğan'a iftira atarsın, eyvallah der geçeriz. Ama şehitlere? Yanlış adama yanlış yaptın!

Şimdi fark ettim: "Mangal Dağı rezaleti" dediğin ne ola ki? Bırak bir kez görmeyi, "haritada göster" desem parmakların birbirine dolanır. Orada yapılan şehitlik rahatsız mı etti? Çok çiğ adam gördüm de, sen bir başka çıktın Ecevit Karakoyunlu. Neyse, mahkemede görüşeceğiz.

kurtuluş savaşı balıkesir bandırma şehit mezar ümit doğan selim erdoğan