Bakanlıktan "Antalya Patara'da 2 bin kamyon kum çalındı" haberi hakkında açıklama

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya'daki Patara antik kentinden 2 bin kamyon kum çalındığı iddiası hakkında açıklama geldi. Bakanlık söz konusu alanın antik kentin dışında olduğunu ifade etti.

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını açıklamıştı.

Durmuş, yaptığı açıklamada, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” ifadelerini kullanmıştı.

Durmuş'un açıklamaları sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama geldi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu alanın antik kentin dışında olduğu bildirildi.

Hürriyet'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konuya ilişkin olarak bir açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olayın eski olduğunu duyurdu.

Kum alındığı iddia edilen alanın da antik kentin dışında olduğunun altı çizildi. Failler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, savcılık tarafından işlem başlatıldığı bildirildi.

patara antalya bakanlık kum kamyon kum çalındı