Bakan, yerli turizmi başlatacakları tarihi açıkladı

TAKİP ET

Türkiye, koronavirüs nedeniyle zor günler geçirirken Turizm Bakanı Ersoy, iç turizmi başlatacakları tarihi açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Koronavirüs salgınıyla mücadelede kötüye bir gidiş yaşanmaması durumunda iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini açıkladı. Bakan Ersoy'un açıklamasını nereye dayandırdığı merak konusu oldu. 

Bakan Ersoy yaptığı açıklamada “Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik" ifadelerini kullandı. Ersoy'un bu açıklamasını hangi bilimsel veri ışığında yaptığı anlaşılamadı. Ersoy'un açıklamalarına bazı Sivil Toplum Kuruluşlarından da destek gelmesi dikkat çekti. 

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop "Biz Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri olarak 2020 yaz sezonu hazırlığımızı zaten yapmış bulunmaktaydık. İşletmelerimiz şu anda faal olarak hizmet verme aşamasındadır. Dolayısıyla açıklamanın yapıldığı tarihte bizler açısından sezonumuzun başladığı bir tarihtir. İşletmeler olarak biz bu doğrultuda hizmet vermeye hazırız" dedi.

turizm sezonu oteller ne zaman açılacak