Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül'ün 67 bin 169 lira maaş aldığı ortaya çıktı

TAKİP ET

Erdoğan'ın "Millet açsa onları da siz doyuruverin" sözlerini söylediği gün, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül'ün 2 ayrı kurumda toplamda 67 bin 169 lira maaş aldığı ortaya çıktı.

4 farklı kurumdan maaş alan bürokratların olduğu Türkiye'de her geçen gün yeni skandallar patlak veriyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'li Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül'ün 2 ayrı kurumdan toplam 67 bin 179 TL maaş aldığını ortaya çıktı.

Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül'ün aynı zamanda Sun Express A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak da maaş aldığını açıkladı.

Bakan Yardımcısının aldığı maaş ilişkin belgeleri paylaşan CHP'li Deniz Yavuzyılmaz şu mesajı paylaştı:

"AK Partili Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül’ün, aynı zamanda Sun Express A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik.

Bakan Yardımcılığı maaşı: 27 bin 917 TL.

Sun Express Yönetim Kurulu ücreti: 3 bin 750 Avro. Aylık toplam gelir: 27 bin 917+39 bin 262 = 67 bin 179 TL"

ERDOĞAN: "MİLLET AÇSA DOYURUVERİN"

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ise bugünkü grup toplatısında muhalefete yönelik "Millet açsa doyuruverin" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan konuşmasının devamında şunları söylemişti:

"Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin."

deniz yavuzyılmaz şakir ercan gül çift maaşlı bürokrat