Bakan Özer'den ataması yapılmayan öğretmenlere şok çıkış; 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor'

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan İle birlikte yeni eğitim öğretim yılı açılışında bir grup öğretmenle görüşme gerçekleştiren Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, ataması yapılmayan öğretmenlerin şikayetlerine karşılık olarak "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir okulda gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldı.

Tören sonuna ataması yapılmayan bir grup öğretmenle Bakan Özer arasında geçen diyalog damga vurdu.

Sözcü'nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer'e seslerini duyurmaya çalışan bir grup ataması yapılmayan öğretmen ilk önce amaçlarına ulaşamadı.

Ardından Bakan Özer'le temas kurmayı başaran öğretmenler yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

ALDIKLARI CEVAPLA ŞOK OLDULAR

2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına dair hazırladıkları tabloyu Bakan Özer'e gösteren öğretmenler aldıkları cevapla şoka uğradı.

Bakan Özer'e yaşadıkları mağduriyeti anlatan öğretmenler; Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' karşılığını alınca büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

YAŞANAN MAĞDURİYET SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

2020 yılında KPSS sınavına giren öğretmen adayları, 2021 yılında kendilerinin aldığı puanlardan daha düşük puanlara öğretmen alımı yapıldığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hakkında #MahmutÖzerİstifa etiketiyle bir kampanya başlattı.

Kampanya kısa süre içinde sosyal medyada gündem oldu.

Twitter üzerinden birçok öğretmen, aldıkları puanı ve 2021'de alınan taban puanları karşılaştıran paylaşımlar yaptı.

 

mahmut özer atanamayan öğretmen