Bakan Koca tarih verdi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verilen canlı video konferansta açıklamalarda bulundu. Başakşehir Şehir Hastanesinin bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini duyuran Koca, 'Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır." ifadesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Koca,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing verilen canlı video konferansta açıklamalarda bulundu. Başakşehir Şehir Hastanesinin bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini duyuran Koca, “Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır." ifadelerinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen video konferans ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan, İstanbul'da yapılan Başakşehir Şehir Hastanesi hakkında brifing alıyor. Video konferansta açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin 15 Mayıs tarihinde faaliyete geçeceğini duyurdu.



“AVRUPADA İLK OLACAK”
15 Mayıs’ta Faaliyete başlayacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin 2 bin 682 kapasiteli olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak. Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.”dedi.
Sözlerine devam eden Koca, “Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak.Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.” İfadelerini kaydetti.

“450 YOĞUN BAKIM ODAMIZ BULUNUYOR”
Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerinin hizmete alındığını ve bu bölümlerin şimdilik pandemi hastanesi olarak kullanacağını ifade eden Koca, “İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır. Dünyada bu zenginliğe sahip bir başka bir ülkede yok. Şu anda 155 yoğun bakım odasını açmış oluyoruz. Her yoğun bakım odamızın negatif basınçlı oluğunun altını çizmek istiyorum. Ve 450 yoğun bakım odamız bulunuyor. Şu an açılışını yaptığımız 150 yoğun bakım odası kurulmuş durumda.” dedi.
 

bakan koca fahrettin koca sağlık bakanlığı başakşehir şehir hastanesi