Bakan Karaismailoğlu'ndan Rize İkizdere'deki köylüleri şoke eden açıklama!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere'de taş ocağına karşı sürdürülen direnişe 'Provokasyon' dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize Belediyesini ziyaret etti. Rize Valisi Kemal Çember ile kentsel dönüşüm alanlarında inceleme yapan Karaismailoğlu, daha sonra İyidere Lojistik Liman Projesi sahasına gitti. 

Ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Bakan Karaismailoğlu, İkizdere Direnişini hedef alarak, “Provokasyon” kelimesini kullandı. 

Bakan Karaimailoğlu günlerdir  İkizdere’de Cengiz Holding’in İyidere Lojistik Limanı Projesi için açmak istediği taş ocağına karşı direnen köylüler için, “Rize İkizdere’de oynanan oyun sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir” dedi. 

İKİZDERELİLERİ KANDIRIYORLAR 
Konuşmasında Karadeniz Havzası’nın petrol, doğalgaz ve birçok yeraltı kaynaklarının çıkarıldığı enerji bölgesi olacağını söyleyen Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"2023 yılında tamamlayacağımız Rize İyidere Lojistik Limanı ile de Rizemiz'i lojistik üssü yapacağız. Karadeniz önümüzdeki on yıllarda Avrasya'nın ticaret gölü olacaktır. Karadeniz'in artan ticari trafiğini ve buradan sağlayacakları kazançları ön gören tüm Karadeniz ülkeleri liman yatırımlarına hız vermiş, hummalı hazırlıklara girişmiştir. Karadeniz'de hakimiyet yarışının kazananı olmak herkesten çok bize yakışacaktır. Dün 3üncü köprüye, İstanbul Havalimanına, Şehir Hastanelerine karşı çıkanlar, bugün burada Rize İkizdereli kardeşlerimizi yalanlarıyla kandırmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize'nin, Trabzon'un evlatlarıyız. Karadeniz'in ekmeğiyle, suyuyla büyüdük. Ülkemize ve bölgemize yapacağımız büyük yatırımlara karşı çıkanlara artık ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor. Hem doğayı koruyacağız hem de ülkemizi çağın en ileri altyapısıyla donatacağız."

ALGI OPERASYONU
İkizdere’ye yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyleyen Karaismailoğlu, “Zaten, insanımızın hayatına iyilik, güzellik, bereket getirecek, milletimizin hayrına olacak bütün projelere, bu cenahlar tarafından karşı çıkılmıştır”  diye konuştu. 

İKİZDERE HALKI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Geçtiğimiz gün İkizdere’ye giderek bölge halkını ziyaret eden Bakan, sert bir tepki ile karşılaşmıştı. 

Karaismailoğlu, bölge halkının “Biz burada taş ocağı istemiyoruz” söylemlerine, “2 yıl dolmadan çıkıp gideceğiz” şeklinde cevap vermişti.

Bakan, gelen tepkiler üzerine korumaları ile birlikte alanı terk etmişti.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Rize İkizdere'deki köylülere 'marjinal grup' dedi

Köylüler tepki gösterince Bakan'ı korumalar kaçırdı

adil karaismailoğlu bakan ulaştırma bakanı rize ikizdere işkencedere taş ocağı köylüler