Bakan Derya Yanık, dolaylı olarak Anadolu Ajansı hakkında suç duyurusunda bulundu

TAKİP ET

Bakan Derya Yanık, Başak Cengiz'in katledilme görüntülerini yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Görüntüleri ise Anadolu Ajansı yayınlamış ve binlerce abonesine aktarmıştı. Yanık'ın dolaylı olarak Anadolu Ajansı hakkında suç duyurusunda bulunması dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, samuray kılıcıyla öldüren Başak Cengiz'in, katledilme anına ait görüntülerin sızdırılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ataşehir'de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz'in evine yaptığı taziye ziyaretinde aile, Bakan Yanık'a saldırı görüntülerinin yayınlanmasına ve sızdırılmasına yönelik tepkilerini dile getirdi.

AİLE GÖRÜNTÜLERİN YAYINLANMASINA TEPKİLİ
Yanık, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"Başak Cengiz'in vahşice öldürülmesine dair görüntüleri medyaya sızdıranlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Başak kızımızın kederli ailesine bu acıyı tekrar tekrar yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. En başından beri takipçisi olduğumuz olayda hem kadına şiddetle hem de ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak isteyenlerle mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye'de ne kadınlar ne de aileleri savunmasız değildir, aksini düşünenler adalet karşısında hesap verecektir."

GÖRÜNTÜLERİ DEVLETİN AJANSI YAYINLAMIŞTI
Bakan Derya Yanık'ın suç duyurusunda bulunduğu görüntüleri Anadolu ajansı yayınlamış ve binlerce abonesine servis etmişti.

aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da görüntülerin yayınlanmasına tepki göstermişti:


YAYIN YASAĞI GETİRİLMİŞTİ
İstanbul'a eğitim için gelen Mimar Başak Cengiz, geçtiğimiz salı günü yolda yürürken Can Göktuğ Boz'un samuray kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Türkiye'yi sarsan vahşi cinayetle ilgili saldırı görüntülerine de mahkeme tarafından erişim yasağı getirilmişti.

batuhan çolak derya yanık başak cengiz anadolu ajansı