Bakan Derya Yanık: Bu coğrafyanın insanı zora alışıktır

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Konya'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kendi varlığından daha büyük bir psikolojik cesarete sahip olduğunu söyleyen Yanık, "Bu coğrafyanın insanı zora alışıktır" dedi.

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Konya'da gençlerle bir araya geldi. Yanık, Karatay Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnsanın birbirine yardımı ve ikramıyla varlığını sürdürdüğünü ve bunun toplumu güçlü kıldığını söyleyen Yanık, Türkiye'nin kendi varlığından daha büyük bir psikolojik cesarete sahip olduğunu belirtti.

"BU COĞRAFYANIN İNSANI ZORA ALIŞIKTIR"
Yanık, "İlerleyen süreçte sizler, kendi yaşamak istediğiniz, insan onuruna yaraşan ve herkesin toplumsal refahtan pay aldığı Türkiye'yi el birliğiyle inşa edeceksiniz. Bunlar sürekli birtakım hareketlenmelerin olduğu coğrafyada hiç kolay değil. Zor olanla başa çıkmak zorundayız. Bu coğrafyanın insanı zora alışıktır. Dolayısıyla sizler, bu taşıdığınız kültürel birikimle bunu geleceğe taşıyorsunuz. Geleceği çok daha güzel kılacak çocuklarsınız" dedi.
 

aile bakanı aile ve sosyal politikalar bakanı derya yanık konya