Bahçeli'den İYİ Parti ve Akşener'e tepki: Talimatla kurulmuş melanet bir projedir!

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 13. Olağan Büyük Kurultayı'nda muhalefete sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, daha önce "Evine dön" çağrısında bulunduğu İYİ Parti için "Türkiye'nin kötülüğüne çalışan, talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir" dedi.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Devlet Bahçeli, CHP ve İYİ Parti'ye sert sözlerle yüklendi. CHP'ye "5. kol faaliyeti" diyen Bahçeli, İYİ Parti için "Talimatla kurulmuş melanet bir projedir" dedi.

"MELANET BİR PROJEDİR"
Daha önce 2 kez Meral Akşener ve İYİ Parti'ye seslenerek "Dön evine bitsin bu çile...'' çağrısında bulunan Bahçeli, Kurultay konuşmasında bu kez sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, "Türkiye'nin kötülüğüne katkı sağlayan talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Dön evine, bitsin bu çile!

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti Türkiye'nin kötülüğüne katkı sağlayan talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir. İP'in başkanı Cumhur İttifakı'nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir. Doğrudur Cumhur İttifakı dürüst birlikteliktir, milli birlikteliktir. Ekonomik tetikçileri, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek yürekle duruş gösteren cumhurun duruş özüdür."

AKŞENER'İN 'FEZLEKE' AÇIKLAMASINA TEPKİ
Bahçeli, Meclis'e gelecek olan HDP'lilerin fezlekelerinin 'önüne arkasına bakarak' karar vereceklerini söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e tepki gösterdi. Bahçeli, "Bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset değildir." dedi.

Bahçeli, yaptığı açıklamada "Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. Erken seçimden başka seçenek kalmadı diye yutturmaya çabalayanlar bilsin ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır." ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ 10’UNCU KEZ GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURACAK
19 Nisan 1987’de MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreter olan
Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5’inci Olağanüstü Kurultay’da MHP Genel Başkanlığı görevini ilk kez üstlenmişti.

23 Kasım 1997’de yapılan 5. Olağan Kurultay’da tekrar Genel Başkan seçilen Bahçeli, ardından sırasıyla 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki kurultaylarda delegelerin oylarıyla Genel Başkan oldu. Bahçeli, 13. Büyük Kurultay’ın ardından onuncu kez başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

bahçeli iyi parti mhp akşener