Bahçeli'den çağrı: NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Kürecik ve İncirlik'i boşaltalım gitsin

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, NATO Üsleri Kürecik ve İncirlik için çağrı yaptı. Bahçeli, "NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Kürecik ve İncirlik'i boşaltalım gitsin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İncirlik ve Kürecik Üsleri'ne ilişkin konuşan Bahçeli, "NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım" dedi.

Bahçeli, "Kürecik'i de İncirlik'i de boşaltalım gitsin" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Bahçeli, "Kudüs’e bir koruyucu güç planlanmıyorsa, o zaman tarihin sesine kulak verilmeli, Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir. ABD bunun önünde engelse Kürecik'i de, İncirlik'i de boşaltalım gitsin" dedi.

Uluslarası kamuoyunun İsrail'e yönelik tutumunu da eleştiren Bahçeli şöyle konuştu: ''İsrail'in gayri meşru güç kullanımı insanlığı felakete sürüklemektedir. ABD'nin önceki başkanı Trump'ın 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması durumu içinden çıkılamaz duruma getirmiştir. ABD'nin sorumsuz ve soysuz politikaları BM kararları ile tezattır. Bugüne kadar BM'nin aldığı hangi karara İsrail uymuştur?''

bahçeli mhp nato üs incirlik kürecik