Bahçeli'den Andımız tepkisi: Eyy CHP

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 13. Olağan Kurultayı'nda Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Eyy CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız," dedi.

MHP’nin 13. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla başladı. Kurultay'da açıklamalarda bulunan Bahçeli, 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. CHP'ye yüklenen Bahçeli, "Ey CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Andımız konusunda CHP'ye yüklenerek şöyle konuştu:
"Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan ve andımızdan vazgeçmeyiz. Ey CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız, nereniz doğru ki Andımızı söylemek size yakışacaktır. Sizlerin kimleri taşeronu olduğunuz bilmeyen kalmış mıdır?"

Devlet Bahçeli, kurultayda genel başkanlık için tek aday. Genel başkan ve parti organlarının seçileceği MHP kurultayında 1321 delege oy kullanacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurultaya seyirci alınmazken, AKP'den de bir heyet MHP kurultayına katıldı. Kurultaya AKP'yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ile Erkan Kandemir hazır bulundu.

MHP'den CHP, İYİ Parti ve HDP'ye ise davetiye gönderilmedi.

bahçeli andımız chp mhp kurultay