Bahçeli'den amirallere hakaret: "Çürükler, amiral bozuntuları, denizciliğin yüz karaları!"

TAKİP ET

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 amirale ağır sözler kullandı. Bahçeli, "104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bunlar denizciliğin yüz karasıdır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz dahil  FETÖ kumpaslarında hapis yatan amiralleri hedef aldı. Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 amirale ağır sözler kullanan Bahçeli, "104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren asıl motivasyon nedir? Bunlar denizci değil denizliğin yüz karasıdır" dedi. İfade özgürlüğü söylemlerine de yanıt veren Bahçeli, "Bu bildiri bal gibi darbe bildirisidir" dedi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
"Montrö tartışmaları, Kanal İstanbul derken, Türkiye, 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Lozan'ın tamamlayıcısıdır. Bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö'yü tartışmaya açtığı, feshedelim dediği de yoktur.

Türkiye'nin kendi egemenlik sahasında denizyolu açmasının Montrö ile ne alakası vardır? 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Mavi Vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunacağız? Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren, ortak bildiriye imza attıran asıl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali kimleri göstermektedir? Üzerinde durulması gereken bir diğer muamma ise; kokuşmuş bildiri ücretli midir? Bir tür kripto haberleşme midir?

Bir süredir ülkemizin maruz kaldığı siyasal ve ekonomik sorunları aynı karanlık amaca, aynı kriz güzergahına ulaşma gayretidir. Bu 4 Nisan çıkışının detaylarıyla ele almak şarttır. Bunlar denizciliğin yüzkarasıdır."

bahçeli mhp bildiri amiral mavi vatan