BAE Veliaht Prensi, Türkiye'de: İktidara yakın firmalar BAE ile anlaşmalar imzalamaya başladı!

TAKİP ET

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın yıllar sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası sıcak gelişmeler yaşanıyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kalyon, CCN Grup gibi firmalar BAE'de kraliyet ailesinin kontrolündeki firmalar ile anlaşmalar imzalamaya başladı.

AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili kritik gelişmeler yaşanıyor. Yıllar sonra Türkiye'ye gelen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Erdoğan tarafından karşılandı.

Veliaht prensin ziyaretiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin arasında doğrudan yatırımları içeren bir dizi anlaşma imzalanacağı aktarıldı. Borsa İstanbul ve Varlık Fonu'nun yanı sıra hükümete yakın Kalyon ve CCN Grup ile de BAE arasında yatırım anlaşması yapılacağı belirtiliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, iki ülke arasında ticaret, enerji ve çevre alanlarında iş birliğini geliştirecek mutabakat muhtıralarının yanı sıra, Türkiye'ye doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar da imzalanacak.

BAE Veliaht Prensi ile Erdoğan buluştu, sıcak para girişi başlayacak!



Söz konusu yatırım anlaşmaları Birleşik Arap Emirliklerinin devlet yatırım fonu olan Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) ile Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından imza altına alınacak.

ADQ ile Türkiye Varlık Fonu arasında ilk olarak genel iş birliğine yönelik bir mutabakat muhtırası imzalanacak. ADQ ile Türkiye Varlık Fonu ayrıca Türkiye'deki teknoloji firmalarına yatırım yapmak üzere teknoloji odaklı bir girişim fonunun kurulmasına yönelik bir mutabakat muhtırasını da imzalayacak.

Abu Dabi Liman Şirketi ile imzalanacak bir diğer iş birliği anlaşması da liman ve lojistik yatırımlarına ilişkin olacak.

KALYON, CCN GRUP İLE BAE ARASINDA ANLAŞMALAR
Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası ile Borsa İstanbul tarafından da iki ülke borsaları arasındaki iş birliğine yönelik bir mutabakat muhtırası taraflar arasındaki bir diğer anlaşma olacak.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile de stratejik iş birliği anlaşması imzalayacak. Söz konusu anlaşma Türkiye'de 3 GW'ye kadar olan mevcut ve yeni yenilenebilir projelere yatırımlar da dahil olmak üzere enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarında Türkiye'ye doğrudan yatırım ve iş birliklerini kapsayacak.

ADQ'nun ayrıca Kalyon Holding'le enerji, altyapı ve ulaştırma alanlarında, CCN Group'la da sağlık alanında iş birliği anlaşması imzalayacağı öğrenildi.

bae veliaht prens türkiye ekonomi kalyon anlaşma sıcak para dolar döviz