BAE Veliaht Prensi ile Erdoğan buluştu, sıcak para girişi başlayacak!

TAKİP ET

15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan ülkelerden biri olan BAE ile buzlar eridi. Erdoğan, BAE veliaht prensini Ankara'da böyle ağırladı. Töreni, iktidar medyası son dakika olarak canlı yayınladı.

Türkiye ve BAE arasında tarihi buluşma. AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu BAE Ankara'da üst düzeyde ağırlandı. BAE Veliaht prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan için Saray'da özel karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, el Nahyan'ı sıcak bir şekilde karşıladı.

İKTİDAR MEDYASINDAN U DÖNÜŞ
İktidar medyası, AKP'nin söylemleriyle birlikte BAE'yi hedef alan ağır açıklamalar, haberler ve manşetler hazırlamıştı. Yaşanan son gelişmelerden sonra iktidar medyasının aniden yayınlarını yumuşatması dikkat çekti. Veliaht prensin Saray'da ağırlandığı anlar, saniye saniye tüm iktidar medyası tarafından canlı yayınlandı. AHaber "BAE ile Türkiye arasında yeni dönem" başlığı atarken, diğer kanallar da benzer ifadeler kullandı.

1 yıl öce BAE hakkında "Şerefsizler bunlar" manşeti atan Yenişafak da önceki gün "Körfez'le yeni dönem" başlığıyla haber yapmıştı.


EKONOMİK ANLAŞMALAR BAŞLADI
AKP, BAE ile bir süredir ilişkileri yumuşatma çalışması yapıyordu. Eş zamanlı olarak Mısır'da Sisi ile temas kuran ve heyetler oluşturan AKP, ekonomik anlaşmalar imzalayacak.

BAE'den sıcak paranın Türkiye'ye girişiyle ekonominin rahatlatılması ve artan döviz kurlarının kontrol altına alınması hedefleniyor. BAE ile diplomatik barışın sağlanması sonrasında iktidara yakın firmalardan da anlaşma haberleri gelmeye başladı.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile de stratejik iş birliği anlaşması imzalayacak.

ADQ'nun ayrıca Kalyon Holding'le enerji, altyapı ve ulaştırma alanlarında, CCN Group'la da sağlık alanında iş birliği anlaşması imzalayacağı öğrenildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: İslami finansı öne çıkarmalıyız

erdoğan birleşik arap emirlikleri bae veliaht prensi iktidar medyası ekonomi dolar akp sıcak para anlaşma