Aziz Sancar'dan aşı mesajı: Buna hakkınız yok!

TAKİP ET

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar "Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok" dedi.

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten hocalarla bir araya Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, “Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek” dedi.

Sancar, “Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beğendim” dedi.

"MANTIK DIŞI BİR TUTUM"
Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı sorusuna ilişkin “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerini kullandı.

"BUNA HAKKINIZ YOK"
Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi. 

aziz sancar aşı koronavirüs nobel korona covid aşı karşıtı