Azerbaycan Türkleri'nin Rus askerlerine tepkisi büyüyor!

TAKİP ET

Azerbaycan Türkleri'nin tepkisi büyüyor! Ermeni işgali altındaki Karabağ'da bulunan Rus askerleri protesto edildi.

Azerbaycan, 2020’de Karabağ’ın güneyini ve Şuşa şehrini, Ermeni işgalinden kurtardı. Karabağ’ın çevresindeki işgal altındaki Azerbaycan vilayetleri, Ermenistan tarafından Azerbaycan’a iade edildi.

Azerbaycan’ın 44 günde kazandığı savaştan sonra Rusya, Karabağ’ın hala Ermeni işgali altındaki bölgesine “barış gücü” adı altında asker gönderdi. Rusya, 5 yıl içinde Ermeni militanlarının silahlarına el koyma sözü verdi.

Ermeni militanların silahlarına el koymayan Rus güçleri, bu defa Azerbaycan Türkleri'nin geçişine izin vermedi.

Ermeni maden şirketi ve madenciler, Karabağ’ın hala işgal altında bulunan Hankendi şehrine gitti. Azerbaycan, kendi toprağı olan ve uluslararası antlaşmalar ile Azerbaycan toprağı kabul edilen Karabağ’a, maden çalışmalarını teftiş etmek üzere çevre denetçileri göndermek istedi.

Karabağ’daki sözde Ermeni yönetimi, buna engel oldu. Rus barış gücü, Azerbaycan yetkililerinin geçişine izin vermedi.

Azerbaycan Türkleri, bugün Ermeni yönetimini ve Rus barış gücünü protesto etmek üzere Laçın koridorunu kapattı, çadırlar kurdu ve eyleme başladı.

Ermenistan ile Karabağ arasındaki tek kara bağlantısı olan Laçın Koridoru, 6 saattir kapalı.

Rus barış gücü askerleri, toplanan kalabalığın Azerbaycan toprağı Karabağ’a yürümesine engel oldu ve eylemlere müdahale etmek istedi. Bölgedeki Azerbaycan askerleri, Rus barış gücünün müdahale girişimine engel oldu.

Bunun üzerine Rus barış gücü, bölgeye zırhlı araçlar getirerek yolu kapattı ve barikat kurdu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

rusya azerbaycan ermenistan karabağ