Azerbaycan'ın şehidi Sebuhi Fuad Ahmedov'un hayat hikayesi yürekleri dağladı

TAKİP ET

Ermenistan'ın provokasyon saldırılarında şehit olan 50 askerden Sebuhi Fuad Ahmedov'un hayat hikayesi yürekleri dağladı. Ahmedov'un anne ve babasını hiç görmediği, yetimhanede büyüdüğü ortaya çıktı. Ahmedov'un dönemin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile olan görüntüleri de ortaya çıktı.

Azerbaycan, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde büyük çaplı provakasyonlar gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

12 Eylül gecesi yaşanan çatışmalar sonucu 50 Azerbaycan askerinin şehit düştüğü açıklandı. Şehit olan askerlerden Sebuhi Fuad Ahmedov'un hayat hikayesi ise yürekleri dağladı.

Ahmedov'un anne ve babasını hiç görmediği, yetimhanede büyüdüğü ortaya çıktı. Sebuhi'nin henüz küçük bir çocukken, yetimhaneyi ziyaret eden dönemin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile olan görüntüleri de ortaya çıktı. 

Haydar Aliyev, henüz küçük bir çocuk olan Sebuhi Ahmedov’u başından öperken görüntülendi.

"ARKASINDAN AĞLAYACAK NE ANNESİ NE BABASI VAR"

Sebuhi Ahmedov'un cenazesine Bakü'de birçok kişi katıldı. Cenazeye katılan kadınlardan birinin "Onun arkasından ağlayacak bir annesi ve babası bile yok" demesi, cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

Azerbaycan şehit Sebuhi Fuad Ahmedov