Azerbaycan - Ermenistan sınırındaki çatışmada son durum: Peş peşe açıklamalar

TAKİP ET

Azerbaycan, gece saatlerinde açıklama yaparak Ermenistan'ın sınır hattında geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu ve çatışmaların başladığını duyurdu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda en az 49 Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İşte son durum...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi kritik bir açıklama yaparak sınır hattında Ermenistan ile çatışmaların başladığını duyurdu.

Azerbaycan, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde büyük çaplı provakasyonlar gerçekleştirdiği ifade etti. Ermeni askerlerin çeşitli silahlar, havan toplarıyla yoğun ateş altına alması sonucunda askeri altyapıya hasar verildiği vurgulandı.

PAŞİNYAN: EN AZ 49 ASKERİMİZ ÖLDÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda en az 49 Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ermenistan Parlamentosu'na hitap eden Paşinyan, ölü sayısının artabileceğinin altını çizdi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Azerbaycan Dışişleri Bakanı kardeşim Jeyhun Bayramov’la Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırındaki Ermeni provokasyonlarını ele aldık. Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı." ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerginliği görüştü.

PAŞİNYAN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, Paşinyan’ın Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaların ele alındığı belirtildi.

Paşinyan’ın durum ile ilgili endişelerini dile getirdiği aktarılan açıklamada, Macron’un gerginliğin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu ve durumun sakinleştirilmesinin gereğini vurguladığı ifade edildi.

PAŞİNYAN PUTİN'İ ARADI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Salı günü erken saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Azerbaycan-Ermeni sınırındaki son çatışmalar hakkında ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, ABD'nin bölgeden gelen haberlerden dolayı derin endişe duyduğunu belirtti ve taraflara tansiyonu düşürün çağrısında bulundu.

Azerbaycan Ermenistan çatışma sınır