Aykut Erdoğdu'dan otobüsün camını kırdığı görüntüler hakkında açıklama

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2015 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan eylemcilerin bulunduğu polis otobüsünün camını kırdığı görüntüler hakkında açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2015 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek istemişti. Erdoğdu, otobüse alınmaması üzerine yumruk atarak aracın camını kırmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yeniden gündeme gelmesinin ardından Aykut Erdoğdu açıklama yaptı.

Otobüs şoförünün aracı üzerine sürdüğünü belirten Erdoğdu, “Otobüste çocuklara insanlık dışı muamele var… Otobüse binip yanlarında durmak istiyorum” dedi.

Erdoğdu’nun açıklaması şu şekilde:
“Sürekli bu videoyu paylaşıp duruyorlar… Utanacağımı düşünüyorlar… 1 Mayıs’tı… Çocukları tutuklamışlar… Hepsi ters kelepçeli… Otobüste çocuklara insanlık dışı muamele var… Otobüse binip yanlarında durmak istiyorum… Otobüsü süren şoför aracı üzerine sürdü… Ve küfür etti… O ruh haliyle otobüsün camına vurdum ve cam kırıldı… Elim kanlar içinde kaldı… Otobüsler hareket etti… Emniyete gitti… Ben de peşlerinden gittim… Saatlerce ters kelepçe ile araçta bekletildiler… Tutuklu çocuklara çok kötü davrandılar… Kız çocukları çıplak aradılar… Hepsi öğrenci… O gece hayatımın en kötü gecelerinden biriydi… Sonra kamu malına zarar vermekten dava açıldı ve 11 ay hapis cezası aldım… Olanlardan utanıyor muyum? Asla… Sadece üzülüyorum…”

aykut erdoğdu polis otobosü cam chp yumruk istanbul 1 mayıs