Aykırı'nın yeni yasayla hedef gösterilmesi Babala TV'de konuşuldu

TAKİP ET

Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un sunumuyla hazırlanan Sosyal medya yasası programı yayınlandı. Kısa sürede milyonlarca kez izlenen programda çarpıcı anlara tanıklık edildi.

Katılımcıların, yeni sosyal medya yasasının uygulanabilirliğine ilişkin tepkileri dikkat çekerken, gazetecilerde "Tepki için örgütlü hareket edilmesi gerekli, gücümüzü bilmeliyiz" yorumları geldi. 

Programa damga vuran anlardan biri ise Oğuzhan Uğur'un Aykırı'nın yapmış olduğu bir haberle ilgili yorumuydu.

Uğur, "Aykırı'nın 'Yabancı uyruklu bir şahıs elindeki döner bıçağıyla adamı kesti' diye haberi vardı. AKP MKYK üyesi 'Şahıs, yabancı değil, haberi yapanlara yasa uygulanmalı' dedi. Şahsın geri gönderme merkezinde olduğu ortaya çıkınca tweetini sildi. Buna yaptırım yok mu?" ifadelerini kullanarak yaşananlara dikkat çekti.

Program oluşturulan hukuk masası bu şekilde hedef gösteren, yalan tweet atanlara nasıl bir uygulama yapılacağını bilemediklerini ifade ettiler.

NE OLMUŞTU?

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, İstanbul Fatih'te yabancı uyruklu bir şahsın, kendisinden yol isteyen vatandaşa belinden çıkardığı sallamayla saldırdığı görüntüleri yayınlamıştı. Çolak, konuyla ilgili olarak şahsın yabancı uyruklu olduğunu vurgulamış ve ülkeye kaçak olarak girdiğini belirtmişti.

Çolak'ın haberi kısa sürede büyük ses getirirken, bazı hesaplardan hedef gösterilmeye başlanmıştı. AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt ise saldırgan şahsın "Yabancı uyruklu" olmadığını iddia ederek, haberi yapan Batuhan Çolak ve Aykırı'yı yeni sosyal medya yasasıyla cezalandırılmasını istemişti. 

Saldırgan şahsın, geri gönderme merkezinde olduğunu öğrenen Abdurrahman Kurt bir süre sonra tweetini sessiz sedasız silmişti.

AKP MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, bir vatandaşın elini sallamayla kesen yabancı uyruklu şahsın "yabancı" olmadığını ileri sürüp, sosyal medya yasasına atıfta bulunarak haberin "suç" olduğunu öne sürdü.
Şahsın, geri gönderme merkezinde olduğunu öğrenince mesajını sildi. pic.twitter.com/fmj6fiX4kU

— Aykırı (@aykiricomtr) October 11, 2022 

Aykırı sansür yasası Oğuzhan Uğur Babala TV Sosyal medya yasası