Aydın'da onlarca araç, Taliban'ın kullandığı Tevhid bayrağıyla konvoy yaptı

TAKİP ET

Aydın Merkez'de çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Onlarca araç, sabah saatlerinde Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağını açarak konvoy yaptı. Birçok kişinin KPSS sınavında olduğu saatlerde yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye, düzensiz göçle birlikte yurda giren kaçak Afganları konuşmaya devam ederken Aydın'ın merkezinde çekilen görüntüler dikkat çekti.

Aydın'ın en merkezi noktalarından birinde onlarca araç, Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağını kullanarak konvoy yaptı.

Birçok kişinin aylarca çalıştığı KPSS'nin gerçekleştirildiği esnada çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 

İhbaret_Aydın isimli Instagram hesabı tarafından paylaşılan görüntüleri çeken kişi, "Eski Tellidede Karakolu yolu üzerinde çektim bu görüntüyü, saat 11:45 sıraları idi. İnsanlar yıllarını vermiş, hazırlanmış sınava girdiler bugün (KPSS). Bu arkadaşlarda son ses müzik, bangır bangır korna çalaraklar, ellerindeki bez parçalarını sallaya sallaya konvoy yapıyordu. İnsanlık olarak ne ara bu hale geldik yahu?" ifadelerini kullandı.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Tevhid bayraklı konvoy hakkında açıklama yaptı.

Emniyet, açıklamasında, “31 Temmuz 2022 günü saat 12.30 sıralarında sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan İlimiz sınırları içerisindeki bir düğün konvoyuna ait görüntüler ile alakalı gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

AYASOFYA VE ZEYTİNBURNU SAHİLİNDE DE AÇMIŞLARDI

Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağı daha önce de İstanbul Zeytinburnu sahilinde ve Ayasofya'da da açılmıştı. 

Ağustos 2020 tarihinde Bakırköy-Zeytinburnu sahil hattında çekilen görüntülerde bir grup Afganistan uyruklu şahıs toplu halde dolaşarak Taliban tarafından kullanılan Tevhid bayrağı açıyordu.

Ayrıca aynı tarihlerde Ayasofya'da da büyük bir pankart şeklinde Taliban bayrağı açılmıştı. Açılan pankartın alt kısmında ise "Afganistan İslam Emirliği" yazıyordu.

Taliban bayrağı Ayasofya'da da açılmış!

İstanbul'da Taliban bayrağı açıldı yer; Bakırköy-Zeytinburbu sahil hattı

Aydın Tevhid bayrağı Taliban