Aydın'da faciadan dönüldü

TAKİP ET

Aydın'da bir jeotermal firması tarafından kuyuya boru yerleştirme esnasında bağlantı kopması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlama çevrede büyük endişe yaratırken, bölgenin çevre felaketi ile karşı karşıya kalabileceği de belirtildi.

Olay, Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde meydana geldi.

Jeotermal firması tarafından sondaj kuyusuna boru yerleştirme esnasında 200 derecelik yüksek basınç nedeniyle bağlantı koptu. Meydana gelen patlama sebebiyle facianın eşiğinden dönülürken; İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahale ettiği patlamada şans eseri yaralanan olmadı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI FIRSAT BİLDİLER
Jeotermal santralin devam eden yargı süreci nedeniyle daha önce mühürlendiği ve çalışma yapmasının yasak olduğu; firmanın Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağını fırsat olarak değerlendiği öğrenildi.



Patlama çevrede büyük endişe yaratırken, bölgenin çevre felaketi ile karşı karşıya kalabileceği de belirtildi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU UYARMIŞTI
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha önce pek çok kez jeotermal enerji firmalarının yeterli önlemi almadığı ve insan sağlığını hiçe saydığı yönünde uyarılarda bulunarak uygulamalara tepki göstermişti.



Öte yandan Çerçioğlu’nun gelişmeleri yakından takip ettiği ve sık sık sahada olan İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır’dan gelişmeler hakkında bilgi aldığı öğrenildi.
 

aydın jeotermal patlama haber