Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, 'Said Nursi'yi andı!

TAKİP ET

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki çeken Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, Nur cemaatinin kurucusu ve Atatürk'e 'deccal' diyen Said Nursi'yi andı. Boynukalın, AK Parti'den gelen uyarı sonrasında da dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Laikliği hedef alan, Ekonomi, İstanbul Sözleşmesi, Anayasa tartışmaları ve faiz politikası gibi birçok konuda da sık sık yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki çeken Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, Mustafa Kemal Atatürk'e 'deccal' diyen Nur cemaatinin kurucusu Said Nursi'yi andı.

Birçok dinci yapılanmanın önder olarak gördüğü Said Nursi'yi anan Boynukalın, "23 Mart 1960'ta vefat eden büyük alim Said-i Nursi'ye Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Hastanede skandal görüntüler! Hastalara zorunlu Said Nursi propagandası


Her konuda yaptığı açıklamalar nedeniyle AK Parti'den uyarı alan Boynukalın'ın yaptığı bir başka paylaşım ise AK Parti'ye cevap verdiği şeklinde yorumlandı. Boynukalın, Kuran'daki Haşr Suresi'nden bir ayetin "Onların ardından gelenler de “Ey rabbimiz” derler, “Bizi ve bizden önceki iman etmiş kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı kötü bir düşünce ve duyguya yer bırakma. Rabbimiz! Kuşkusuz sen çok şefkatlisin, çok merhametlisin.” ifadeleriyle çevrilen mealini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Said Nursi'nin 'talebe'si Mehmet Fırıncı'ya taziye


NE OLMUŞTU?
Laikliğe, İstanbul Sözleşmesi'ne ve kadın-erkek eşitliğine karşı paylaşımlar yapan Boynukalın'a AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından uyarı gelmişti. Turan, Twitter üzerinden Boynukalın'a yönelik "Sayın M.Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil,kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeym" demişti.

Yıldız Tilbe, İngiliz işbirlikçisi Seyit Rıza ve Şeyh Said'i andı!

 

said nursi ayasofya imam mehmet boynukalın