Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti!

TAKİP ET

Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın görevinden istifa ederek Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndüğü öğrenildi.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın, Ayasofya Camii'ndeki imamlık görevinden istifa ettiği öğrenildi. Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olarak görevine devam edecek.

Boynukalın, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması sürecinde Laikliği hadef alan açıklamalar yapmış ve "Kaldırılmış. Hamdolsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Boynukalın, Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında Bakara Suresi'nden ayetler paylaşmış, "Faizcilerle mücadele etmek İslam'ın emridir" demişti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkesi ve anayasanın değiştirilemez maddesi “laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelen Boynukalın, AK Parti'den de uyarı almıştı.
 

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a AK Parti'den sonra Saray'dan da uyarı gitti!

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, 'Said Nursi'yi andı!

AK Partili Özlem Zengin ile Ayasofya İmamından karşılıklı açıklamalar!

Ayasofya İmamından İstanbul Sözleşmesi yorumu: Hamdolsun


 

İSTİFA EDEN BOYNUKALIN'DAN İLK AÇIKLAMA
İstifa eden Boynukalın, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:



MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?
Mehmet Boynukalın’ın, Ayasofya cami statüsü aldıktan sonra ve Müslümanların ibadetine açılmadan hemen önce, 23 Temmuz 2020’de baş imam olarak atandığı, Diyanet İşleri Ali Erbaş tarafından açıklandı:

“Üç imam ve beş müezzin arkadaşımızı Ayasofya Camii’ne atıyoruz. Bugün Ayasofya Camiimize bir profesör hocamızı imam olarak atıyoruz. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı hocalarından, Kurra Hafız, ilmiyle pek çok insanımıza doyurucu bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Boynukalın hocamız.”

1971 doğumlu Boynukalın, 1992 yılında Mısır’daki Sünni İslami eğitim veren El Ezher Üniversitesi’nden mezun oldu. Ardından yüksek lisans ve doktorasını 1999’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı.

Boynukalın, 2011’e kadar Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) İslam hukuku dalında araştırma uzmanı ve İslam ansiklopedisi ilim heyeti üyesi olarak çalıştı.

2011’de İstanbul Şehir Üniversitesi’ne giren Boynukalın, 2018’de bu üniversitedeyken profesörlük unvanı aldı. Haziran 2020’de, İstanbul Şehir Üniversitesi resmen kapatılana kadar da burada kaldı.

Arapça dini kitap çevirileri de yapan, dört çocuk babası Boynukalın, 2020’ye kadar Şehir Üniversitesi’nde kaldı. Kuruluşunda beri yer aldığı ve camisinde de imamlık yaptığı üniversitenin kapatılmasının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı.

Mehmet Boynukalın, aynı zamanda eski AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın da amcası. Mehmet Boynukalın’ın babası Rıfat Boynukalın da Necmettin Erbakan’la birlikte Milli Nizam Partisi’nin kurucularındandı.

ayasofya imamı mehmet boynukalın ayasofya