Ayasofya imamı dolar paylaşımını Bakara Suresiyle yaptı, "dış güçlere" işaret etti

TAKİP ET

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın, dövizin yükselmesi ile ilgili yaptığı paylaşımda "faiz" oranını suçladı. Bakara Suresi'nden ayetler paylaşan Boynukalın, 'dış güçleri' işaret ederek, "Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir" dedi.

Dolar kurunun yüzde 15 yükselerek 8.48'e dayanmasının ardından ekonomideki gidişat vatandaşlarda derin bir kaygı oluşturdu. Son günlerde Twitter paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Ayasofya Camii 'baş imam'ı Mehmet Boynukalın da konuya dahil oldu.

Döviz kurlarının artmasının nedeni olarak 'faiz'i suçlayan Boynukalın, 'Dış güçlere' işaret etti. Boynukalın, Bakara Suresi'nden sabırlı olmayı öğütleyen ayetler paylaştı. Sözkonusu ayetler geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesinin de kullanılmış ve tepki çekmişti.

SORUMLU: FAİZ
Boynukalın, "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir" ifadeleriyle ekonomi hakkındaki düşüncelerini yazdı.

"SABIRLA MÜCADELEYE DEVAM"
Boynukalın, "Bundan yüz yıl önce olduğu gibi istiklal mücadelesi veriyoruz yedi düvele karşı. Terörle, ekonomik savaşla vs. üzerimize geliniyor. Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir. Allah millete, devlete zeval vermesin. Yolunda olanlara Rabbimiz yardım edecektir" ifadelerini kullandı. 

Boynukalın'ın paylaştığı ayetler şu şekilde:
"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler. İşte rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır." (Bakara suresi 155-157)"

ayasofya imam ekonomi bakara sure ayet dış güç dolar