Ayasofya'da Atatürk'e "Zalim ve kafir" diyen Mustafa Demirkıran'a büyük tepki!

TAKİP ET

İktidar medyasının "Erdoğan Kur'an okudu" diyerek servis ettiği, Ayasofya'daki icazet alma programında Atatürk'e hakaret edildiği ortaya çıktı. Mustafa Demirkıran isimli hatip, isim vermeden Atatürk'e "Zalim ve kafir" dedi. Erdoğan ise o anları dinledi. İşte görüntüler...

İstanbul Beyoğlu'nda Taksim Cami'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ayasofya Cami'ndeki icazet alma programına katıldı. İktidar medyası töreni "Erdoğan Kur'an okudu" diye servis etti. Ancak söz konusu programda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği ortaya çıktı.

ATATÜRK'E "ZALİM VE KAFİR" DEDİ
"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya'da icazet aldı. Ancak programda konuşma yapan Mustafa Demirkıran isimli kişinin Atatürk'e "Zalim ve kafir" dediği görüldü.

Demirkıran, "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma... " ifadelerini kullandı.

İşte o skandal görüntüler;

PROGRAMA KİMLER KATILDI
Erdoğan'ın yanı sıra programda TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yer aldı. Devlet yöneticilerinin yer aldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler edilirken yöneticilerin sessiz kalıp dinlemeleri tepki çekti.

Söz konusu programda Erdoğan'ın torunu Ömer Tayyip ile Meclis Başkanı Şentop’un oğlu Ömer Asım da icazet aldı. 

TÖRENLERE KATILIP, PROTOKOLDE AĞIRLANIYOR
Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve "Zalim, kafir" diyen Mustafa Demirkıran isimli şahıs Erdoğan'ın hemşerisi. Rize Güneysulu olan Demirkıran "Reîsü’l-Kurrâ vekili" sıfatıyla genç hafızların icazet törenlerine katılıp benzeri konuşmalar yapıyor.

Genç hafızların, beyinlerine bu fikirler sokulurken, Demirkıran Valiler tarafından üst düzey misafir protokolüyle ağırlanıyor.

NİKAH ŞAHİDİ EMİNE ERDOĞAN
Mustafa Demirkıran ile Erdoğan ailesinin yakın dost olduğu bilinirken, Mustafa Demirkıran'ın oğlunun nikah şahitliğini Emine Erdoğan yapmıştı.

NUREDDİN YILDIZ "AĞABEY" DİYOR
Çocuk yaşta evliliklerle ilgili meşrulaştırıcı söylemlerde bulunmasıyla tepki çeken Nureddin Yıldız'ın, Demirkıran ile birlikte bir dönem Suudi Arabistan'ta kaldıkları ve kendisine "ağabey" şeklinde hitap ettiği görülüyor.



TRT'DE ÖZEL PROGRAM YAPILDI
TRT Diyanet TV'de Mustafa Demirkıran için yapılmış özel bir belgesel bile bulunuyor.



TARİKAT VE CEMAATLERİN İCAZET TÖRENLERİNDE O VAR
Tarikat ve cemaatlerin genç hafızların icazet törenlerinde hep aynı isim ön plana çıkıyor; Mustafa Demirkıran.

Demirkıran, Atatürk'e yaptığı hakaretleri oralardaki icazet törenlerinde de tekrarlıyor.



 

ayasofya hafız imam atatürk erdoğan ak parti kafir skandal cami mustafa demirkıran atatürke hakaret