Avusturya, TikTok uygulamasını yasakladı

TAKİP ET

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un "güvenlik endişeleri" gerekçesiyle federal düzeyde kamu çalışanlarının kurumsal cep telefonlarında kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un "güvenlik endişeleri" nedeniyle federal düzeyde kamu çalışanlarının kurumsal cep telefonlarında kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Karner, İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan uzman bir heyetin, TikTok uygulamasıyla ilgili Şubat ayından bu yana yaptığı incelemeler sonucunda alınan kararı basınla paylaştı.

Karner, kamu görevlilerinin TikTok'u kişisel cihazlarında kullanmaya devam edebileceklerini belirtirken, federal düzeydeki resmi cep telefonlarında bu uygulamanın kullanımının yasaklandığını ve bu uygulamanın Çin devletine ait olmasının bilgi ve veri güvenliği konusunda çeşitli endişelere yol açtığını ifade etti.

Federal hükümetin yanı sıra Yukarı Avusturya Eyaleti de benzer gerekçelerle TikTok'un kendi çalışanlarının kurumsal cep telefonlarında kullanımını yasakladı.

ABD ve Avrupa'da birçok ülke, Çinli sosyal medya platformu TikTok'u kamu çalışanlarına ait resmi cihazlarda kullanımını yasaklamıştı.