Avusturya'dan SBK ve Türkiye açıklaması: Türkiye'de durum vahim

TAKİP ET

Kara para aklama ve para transferi sahtekarlığı suçları nedeniyle ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında Başbakan Sebastian Kurz, açıklamada bulundu. Kurz, "Türkiye'de insan haklarının durumu vahim, buna müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklandığı Avusturya'da, Başbakan Sebastian Kurz, Avrupa Birliği (AB) zirvesi öncesinde Brüksel'de Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Adalet Bakanlığı, Türkiye saati ile gece yarısında yaptığı açıklamada, Avusturya'da tutuklanan Korkmaz'ın dolandırıcılık yoluyla 133 milyon dolardan fazla parayı akladığı ve paranın Türkiye ile Lüksemburg'daki hesaplarda bulunduğunu belirtmişti. 

Kara para aklamak için komplo kurma, 10 adet para transferi sahtekarlığı ve resmi kovuşturmayı engelleme suçlamalarıyla hakkında ABD’de iddianame hazırlanan ve iadesi istenen Korkmaz’la ilgili Avusturya’dan sıcak bir açıklama geldi.

"MÜLTECİLER KOMŞU ÜLKELERDE KALMALI"
Brüksel’deki AB zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Türkiye’deki insan hakları durumu vahim. Buna müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.

AB ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına da değinen Kurz, “Mültecilere ev sahipliği yapan ülkeleri desteklemeliyiz. Mültecilerin komşu ülkelerde kalmasını, Avrupa’ya gelmelerini önlemek istiyoruz” dedi.

avusturya sbk sezgin baran korkmaz