Avukatın 'İstanbul Sözleşmesi' paylaşımı rekor kırdı!

TAKİP ET

Avukat Birsen Avcı, sosyal medya hesabından yıllar önce eşinden şiddet gören hamile bir kadını İstanbul Sözleşmesi sayesinde nasıl kurtardığını anlattı. Avcı'nın paylaşımına 50 binin üzerinde beğeni gelirken 10 binden fazla insan paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aileiçi ve kadına yönelik şiddeti önlemesi için yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesinin yankıları sürüyor. Sosyal medyada yüz binlerce paylaşım yapılırken Avukat Birsen Avcı'nın açıklaması on binlerce insan tarafından paylaşıldı.

Avukat Birsen Avcı, İstanbul Sözleşmesi'nin nasıl kadınların hayatını kurtardığını bir örnekle açıkladı. 

Avcı'nın açıklaması şu şekilde:

"Yıllar önce 21 yaşında çarşaflı bir kadına barodan avukat olarak görevlendirilmiştim. Buradaki çarşaf vurgusu tamamen bağlı bulunduğu tarikatle ilgilidir ve kesinlikle ayrımcılık içermemektedir.

Yanlış anlaşılmak istemem.Kadın 8.5 aylık hamileydi. Kadının eşi bir camide imamdı ve hamile olduğu halde kadını tekmeleyerek dövmüştü. 20 aylık büyük kızını da annesinden koparmış ve kadını sokağa atmıştı.

Kadın ağzı yüzü dağılmış vaziyette ve iki gözü iki çeşme ofise geldi. Hemen 6284 SK gereği tedbir talep ettim ve İstanbul Sözleşmesi'ne atıf yaparak 20 aylık bebeğin annesine teslim edilmesini sağladım.

Sonra da müftlüğe başvurarak imam hakkında soruşturma açılmasını sağladım. Hatta konuyu basına açacağımı söyleyerek müftülüğü harekete geçmeye zorladım. 8.5 aylık hamile kadının bebekleriyle birlikte kurtulmasını İstanbul Sözleşmesi sağladı.

Genç kadının annesi arada bir beni arar ve kendi bildiği dille teşekkür eder. "Kızım da torunlarım da senin emeğin ve çabanla kurtuldu" der. Ben işimi yaptım elbette. Ama elimde başvuracağım bir uluslararası sözleşme vardı ve yargıcı ikna ederek 2 gün içinde gerekli tüm tedbirleri almasını ve işlemleri yapmasını kolaylaştıran İstanbul Sözleşmesi olmuştu.

Dünkü Cumhurbaşkanı kararından o hamile kadın ölse veya 20 aylık bebeğe bir zarar gelse daha çok mutlu olacaklarını anladım. Bahçeleriniz bahar görmesin. Yüzünüz hiç gülmesin. #İstanbulSözleşmesiYaşatır"

istanbul sözleşmesi avukat kadın