Avukatın etek boyunu ölçen hakim Mehmet Yoylu'ya hapis cezası!

TAKİP ET

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2019 yılında duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun ölçülmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu'ya iki yıl üç ay hapis cezası verdi.

İstanbul'da 2019 yılında duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin'in etek boyunun kısa olduğunu iddia ederek eteğin boyunun ölçülmesini isteyen ve aynı gün içerisinde başka bir avukata hakaret eden hakim Mehmet Yoylu, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yargılandı.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Çetin'in etek boyunun kısa olduğunu iddia ederek tutanak tutup, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini isteyen hâkim Mehmet Yoylu'nun davranışını hakaret olarak değerlendirdi. Haber Global'de yer alan habere göre; Yoylu'ya 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi.

TOPLAM 2 YIL 3 AY 6 GÜN HAPİS
Daire ayrıca Yoylu'nun aynı gün içerisinde başka bir avukata açıkça hakaret etmesini de değerlendirerek, Yoylu'ya "hakaret" suçundan 1 yıl 1 ay 18 gün hapis cezası verdi. Eylemleri bir bütün olarak "hakaret" kabul eden daire, Yoylu'ya toplamda 2 yıl 3 ay 6 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

HSK SORUŞTURMA YAPACAK
Daire tarafından hükmün açıklanması geriye bırakılırken, Yoylu'nun 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan kaydının oluşması durumunda aldığı cezalar tekrardan ele alınacak. Yoylu, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlemezse cezaları düşecek. Yoylu'nun, karara itiraz hakkı bulunurken Yargıtay kararın bir örneğini de hakkında soruşturma yapan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderecek. Hakimler ve Savcılar Kurulu, yaptığı inceleme ve soruşturma sonrasında Mehmet Yoylu hakkında son kararı verecek.
 

hakim avukat etek boyu yargıtay