Avukatın, Cumhurbaşkanı korumaları tarafından darp edildiği olaya takipsizlik!

TAKİP ET

İstanbul Ortaköy'de 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polislerin darp ettiği Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun darp davasında, savcı takipsizlik kararı verdi.

2019 yılının nisan ayında, Ortaköy’de trafiğin yoğun olması sebebiyle otobüsten inerek yürümeye başlayan Avukat Sertuğ Sürenoğlu, Çırağan Sarayı’nda düğün olduğu için yolun kesildiğini öğrenmişti. Polislere yaklaşıp “Bir düğün için bu olur mu” diye sordu. O sırada yoldan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu geçiyordu. En az 6-7 polis Sürenoğlu'nu darp etmişti.

Arbedenin ardından bir araca bindirilen Sürenoğlu düğünün olduğu Çırağan Sarayı'na götürülmüş ve araçta da darp edildiğini belirtmişti. Sürenoğlu’na, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğine dair bir rapor imzalatılmak istenmiş ve Sürenoğlu reddetmişti. 

“Seni Boğaz'a atarız, kimse bulamaz” diye tehdit edilmesiyle raporu zorla imzalaya Sürenoğlu, darp raporu almak için hastane hastane gezmişti. Kısa süre sonra Sürenoğlu için savcı tutuklama istedi, mahkeme ise ev hapsi şartıyla bırakıldı. Sürenoğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten açılan dava ise kısa sürede düştü.

KAMERA KAYITLARINA RAĞMEN SAVCI, ARAÇ İÇİ KAYIT İSTEDİ
Sözcü TV'den Alişer Delek'in haberine göre, Dava kapsamında yer alan dosyada 10 kamera kaydı bulunmasına rağmen savcının ara içi kamera kaydı olmadığından ‘müştekinin şüpheliler tarafından görevin gerekleri dışında kasten yaralandığına dair kamera kaydı veya tanık beyanı dahil somut delil bulunmadığı’ gerekçesi ile şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

avukat darp cumhurbaşkanı konvoy sertuğ sürenoğlu