Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararı!

TAKİP ET

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman serbest bırakılmasını istedi. Komite, Demirtaş için Türkiye'ye 30 Eylül'e kadar süre verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için kararını açıkladı.

Komite, AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Kavala ve Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istedi. Komite, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep etti.

Tele1'in aktardığına göre, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Propaganda suçundan verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının, Demirtaş’ı “cezaevinde tutma ve seçimlere katılmasını engelleme amacı” taşıdığını belirtti.

Komite, Demirtaş için Türkiye’ye ek süre talep etmediği halde hala eylem planı sunmadığı için 30 Eylül’e kadar süre verdi. AİHM Büyük Daire kararı doğrultusunda hükümete eylem planı sunması için 22 Haziran’a kadar süre vermişti.

Bakanlar Komitesi, Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebini ise yineledi. Öte yandan bir sonraki Bakanlar Komitesi toplantısı, 30 Kasım-2 Aralık 2021’de yapılacak.

avrupa konseyi selahattin demirtaş osman kavala demirtaş bakanlar komitesi