Avrupa gerçeği! Belarus Başkanı Lukaşenko: Ormanda isimsiz mezarlar denizi var

TAKİP ET

Avrupa'da krize yol açan sığınmacı krizine ilişkin Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Polonya'yı hayatını kaybeden göçmenlerin cesetlerini ormana gömmekle suçlayan Lukaşenko, "Orada, ormanlarda isimsiz mezarlar denizi var" dedi.

Avrupa'yı sarsan Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizinde tartışmalar sürüyor. Avrupa, yaklaşık 2 bin sığınmacının geçişini engellemek için büyük çaba sarf ediyor. Krizin başrollerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rus basınına röportaj veren Lukaşenko, soğuk ve olumsuz yaşam koşulları nedeniyle bazı sığınmacıların sınırda hayatını kaybettiğini söyledi. Lukaşenko, hayatını kaybeden sığınmacı sayısının açıklanandan daha çok olabileceğini belirtti.

“ORMANDA İSİMSİZ MEZARLAR DENİZİ VAR”
Belarus – Polonya sınırında birçok sığınmacıya ait mezarın bulunduğunu iddia eden Lukaşenko, bu bilginin Polonya tarafından kamuoyundan gizlendiğini öne sürdü.

Uluslararası gazetecilerin ve gözlemcilerin sadece Belarus tarafında bulunduğunu ve bu nedenle Polonya tarafında olanların açığa çıkmadığını savunan Lukaşenko, “Orada, ormanlarda isimsiz mezarlar denizi var. Bu insanları kim gömüyor? Herhalde yetkililer değil. Polonya ormanlarında ölenler insan. Üzgünüm ama etrafta yatanlar kayıtsız Polonyalılar değil. Birileri ormanlarda ceset arıyor ve bu insanları gömüyor” dedi.

Polonya Sınır Muhafızları tarafından 29 Kasım'da yapılan açıklamada, Polonya sınırında şu ana kadar 8 göçmenin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Kriz sürüyor! Polonya-Belarus sınırındaki mültecilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale!

Avrupa Birliği Konseyi'nden Türkiye'ye 'Belarus' teşekkürü!

avrupa belarus lukaşenko ab sığınmacı mülteci göçmen polonya avrupa birliği rusya mezar orman