Avrupa'da yaşayan gurbetçi seçmen: "Mültecilerin Avrupa'ya gelmesini engellediği için Erdoğan'ı destekleyeceğim"

TAKİP ET

Avrupa'da yaşayan bir Türk seçmen, "Mültecilerin Avrupa'ya gelmesini engellediği için Erdoğan'ı destekleyeceğim" açıklamasında bulundu.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurtdışında oy kullanma süreci ise geçtiğimiz hafta başladı.

Yurtdışında yaşayan bir gurbetçi seçmen, açıklamalarıyla dikkat çekti. Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen gurbetçi, gerekçesini ise dikkat çeken bir şekilde açıkladı.

Gurbetçi, "Ben Erdoğan'ın desteklenmesinden yanayım. Avrupalılara hizmetlerinden dolayı Erdoğan'ı destekleyeceğim. Mesela geri kabul anlaşması Avrupalıların huzurunu ve güvenliğini tesis eden bir anlaşmadır. Afganistan, Suriyeli, Irak gibi ülkelerden Avrupa'ya gelmek isteyen milyonlarca insan var. Bu insanlar sınırdan dümdüz geçip geldikleri için kimin ne olduğunu çok bilemiyorsun. Dolayısıyla bu tarz insanlardan bir ülkede ne kadar fazla olursa o ülkede güven ve huzur daha az olur. Recep Tayyip Erdoğan da o anlaşmayı büyük bir cesaretle imzaladı ve şu an 10 milyondan fazla mültecinin Avrupa'ya gelmesini engelleyerek Türkiye'de tutuyor" dedi.

YURTDIŞINDA 1.1 MİLYON SEÇMEN OY KULLANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), saat 22.00 itibariyle yurt dışı ve gümrüklerde oy kullanan toplam seçmen sayısının 1 milyon 165 bin 969 olduğunu açıkladı.

YSK'dan yapılan açıklamada “Saat 22.00 itibarıyla Yurtdışı Temsilciliklerde Oy kullanan Seçmen sayısı 1 milyon 83 bin 684 olup gümrük kapılarında oy kullanan seçmen sayısı 82 bin 285 olmak üzere toplam oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 165 bin 969’dir” denildi. 

seçmen gurbetçi Erdoğan