Avrupa'da COVİD-19'un Son Durumu Nedir ?

TAKİP ET

İtalya’da sivil savunma başkanı uyardı
İtalya’da geçtiğimiz günlere nazaran ölüm sayısının azalması ve enfeksiyon eğrisininde düşüş göstermesi Avrupa için ışık kaynağı oldu.
Son iki haftanın verilerine göre en düşük sayıları bulan günlük virüs vakası eğriyi de düşürdü ayrıca İspanya’da da son 3 günün yeni ölüm oranları doğrudan düştü.

İtalya Sivil Savunma Başkanı  Angelo Borelli son 24 saatte 525 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu 19 Mart tarihinden beri kaydedilen en düşük rakam oldu.  
Borelli yoğun bakımda yatan hasta sayısında da düşüş olduğunu belirtti ve “Bu iyi haberler önlemlerimizi azaltmamalı.” diyerekte uyarıda bulundu.

İtalya'da şu anda toplam 15.887 ölüm ve yaklaşık 129.000 doğrulanmış COVID-19 vakası var.

İngiltere’de park tedbiri
İngiltere’de toplam vaka sayısı 47.806 kişi ve ölüm sayısı da 4.934 kişi.
Prens Charles’ın ardından Başbakan Boris Johnson da Korona olduğunu açıklanmıştı. 
İngiltere’de ki vaka sayısının artmasına sebepse hükümetin virüsü ciddiye almaması gösteriliyor. İngiltere’de sıcak bahar havasının olması da ülkede endişeye sebep oluyor. Bugün bazı şehirlerde tedbir amaçlı parklar kapatılmıştı.

İsveç’te yetkililer halkı uyardı
İsveç’te yetkililer, halkı sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Buna rağmen ülkede okullar, retorant ve kafeler açık.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ‘’Tünelin sonunda ışığı görüyoruz’’
İspanya’da geçtiğimiz gün 7.026 açıklanan vaka sayısı bugün 6.023’tü.
Bugün ki ölüm sayısı ise 694 olarak açıklanan Avrupa ülkesinde, geçtiğimiz haftalara göre günlük ölümlerde de düşüş yaşandı İspanya da rakamlar ilk kez 800’ün altına düştü. 
İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ‘’Tünelin sonunda ışığı görüyoruz’’ dedi ve sözlerine “ancak savaşmak için daha fazla zamana ihtiyacımız var” diyerek devam etti. Başbakan ülkenin olağanüstü halini 26 Nisan'a kadar iki hafta daha da uzatıldığını açıkladı.

covid corona korona avrupa