Avrupa'da çiftçi protestoları: Ukrayna sınırını kapattılar

TAKİP ET

Fransa'da başladıktan sonra Avrupa geneline yayılan çiftçi protestoları devam ediyor. Polonya'nın Ukrayna sınırında toplanan çiftçiler, traktörleriyle sınırı kapatarak gıda ithalatını protesto etti.

Avrupa'da son bir ayda gittikçe yayılan çiftçi protestolarının son örneği Polonyalı çiftçilerin Ukrayna sınırını kapatmasıyla yaşandı.

Polonyalı çiftçiler, Ukrayna-Polonya sınırını kapatarak AB'nin Ukrayna'dan gıda ithalatına ilişkin ticaret politikalarını protesto etti. Protestolar sırasında Ukrayna sınır kapısında saman balyaları ateşe verildi.

AB'nin Rusya tarafından engellenen Karadeniz limanlarından kaçınmak için tedarik yolları oluşturmasının ardından "Ukrayna tahılının yerel tahıl fiyatlarını düşürmesinden" dolayı iki yılı aşkın bir süredir endişe duyan çiftçiler, 10 Mart'a kadar ülke genelinde geçici ablukaların uygulanacağını açıkladı.

Polonya Radyosuna açıklama yapan Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Czeslaw Siekierski, hükümetin çiftçilerin iddialarını kabul ettiğini ve Ukrayna'dan ithalat konusunda Brüksel ve Kiev ile görüşmelerde bulunduğunu belirterek, çiftçiler tarafından düzenlenen gösterilerin kabul edilebilir protesto biçimleri olduğunu ekledi.

İşte o görüntüler:

Polonya'da çiftçiler, traktörleriyle Ukrayna sınırını kapatarak AB'nin gıda ithalatına yönelik ticaret politikalarını protesto etti.

— Aykırı (@aykiricomtr) February 10, 2024

Kaynak: aykiri.com.tr, ntv.com.tr