Avrupa Birliği'nden Türkiye'deki Suriyelilere ilave yardım!

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık hizmetleri, hukuki danışmanlık, psikososyal destekleri için nakdi yardım programı kapsamında 50 milyon avro ilave fon sağladı.

Avrupa'ya göç hareketlerini engellemek için sınırlarına duvar ören ve denizde botları patlatan Avrupa Birliği, Suriyelileri Türkiye'de tutmak için fon sağlamaya devam ediyor.

Avrupa Birliği, Suriyelilere yardım için ekstra 50 milyon euro ilave fon sağladı. AB Komisyonundan yapılan açıklamada yardımın AB Acil Sosyal Güvenlik Ağı'nın (SUY) parçası olduğu ifade edildi.

Nakdi yardım programlarının kira, ulaşım, yiyecek veya ilaç gibi en çok ihtiyaç duyulan kalemlerin finansmanına yardımcı olduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:
"Yeni 50 milyon avroluk yardım, 2024'e kadar Türkiye'deki mültecileri desteklemek için AB Komisyonu tarafından Haziran 2021'de açıklanan 3 milyar avroluk paketin parçası. 50 milyon, ayrıca Aralık 2021'de SUY için açıklanan 325 milyon avroluk insani yardıma ek mahiyetinde ve böylece 2021'den bu yana Türkiye için toplam yardımı 3,34 milyar avroya yaklaştırıyor."

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu komisyon üyesi Janez Lenarcic'in ise şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın gözü Ukrayna'da, ancak Türkiye'de, çoğu on yıldan fazla bir süredir yerinden edilmiş olan mültecileri unutmayacağız. Aralarında en savunmasız olanlar, Kovid-19 salgınından ve ekonomik durumlarının kötüleşmesinden özellikle ağır şekilde etkilendi. AB, Türkiye'deki mültecilere insani yardım sağlamaya ve en çok ihtiyacı olanlara bir yaşam çizgisi sunmaya devam edecektir."
 

avrupa birliği ab türkiye suriyeli suriyeliler