ATV'nin yeni dizisi İçimizdeki Ateş'te yayınlanan 'doktor' sahnesine tepkiler dinmiyor

TAKİP ET

Turkuvaz Medya grubuna bağlı ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan, Başrollerinde Burak Sevinç, Ceren Benderlioğlu, İpek Filiz Yazıcı, Atakan Hoşgören ve Gizem Arıkan'ın yer aldığı 'İçimizdeki Ateş' adlı dizinin ilk bölümündeki 'Doktor' sahnesi sosyal medyada tepki topladı.

İçimizdeki Ateş isimli yeni dizi görüntülenen bir sahne sebebiyle izleyicilerden büyük tepki çekti.

Bir hastanın doktorlara dava açmasını konu alan bölümün yayından kaldırılması talebinde bulunan sağlık çalışanları ve hekimler, dizideki o sahne için “Doktora dava nasıl açılır rehberi” yorumunda bulunuldu.

Bahsi geçen sahneye tepki olarak yapılan “#ATVHaddiniBil” başlıklı paylaşımlar sosyal medyada en çok konuşulanların arasına girdi.

Sağlık Çalışanları Hak Ve Mücadele Derneği, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Son günlerde Sağlık Çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının tuzu biberi olarak bir dizi çekmediğiniz kalmıştı. Yeni bölümde hastanede şiddet uygulayıp, çalışanları darp ettikten sonra nasıl ceza almadan serbest kalırım temasını mı işleyeceksiniz?" ifadeleriyle tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için çalışmaların yapıldığı bu dönemde, sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesine ilişkin sıkıntılarını sosyal medya üzerinden diziye ilişkin beyan eden sağlık çalışanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart'ta yaptığı açıklama sırasında, Saray'da söylediği şu sözleri hatırlatarak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük haklarını vurguladı:

“En az alan doktor ne alıyor dedim, ‘8-9 bin’ dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, ’25-30 bin’ dediler. Özel sektör çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurtdışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz.”

atv atv dizisi içimizdeki ateş doktor doktor sahnesi