ATV'den EDHO hamlesi: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz için 165 milyon liralık dava açıyor

TAKİP ET

ATV, ani bir kararla yayından kaldırdığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin başka bir platformda yayınlanacağı iddiası üzerine harekete geçti. Kanal, yapımcı şirket ve senariste 165 milyon TL değerinde dava açma kararı aldı

Son dönemin en çok izlenen dizileri arasında yer alan ancak ATV tarafından ani bir kararla yayından kaldırılan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

EDHO'nun bir dijital platformda farklı bir isimle ve kadrosunda Oktay Kaynarca olmadan devam edeceği gündeme geldi. Ancak bu iddiaların ardından ATV harekete geçti.

SnobMagazin'in haberine göre; yapımın farklı bir platformda yayınlanacağı haberlerinin ardından ATV'nin, yapımcı şirket BVB Film Yapım Prodüksiyon A.Ş. ve senarist Bahadır Özdener'e 165 milyon TL'lik dava açacağı iddia edildi.

Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre; "EDHO dizisinin bütün haklarının atv'de olduğu, başka bir kanalın veya yapımcının bu diziyi veya bir benzerini her ne isim ve şekilde olursa olsun yapmasının ve yayınlanmasının mümkün olmadığı" öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
Oktay Kaynarca'nın başrolünü oynadığı 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisi 200'üncü bölümüyle 26 Ekim Salı akşamı saat 20.00'de izleyici karşısına çıkacağı duyurulmasına rağmen yayınlanmamıştı. ATV'de ekrana gelen fenomen proje, yapım şirketiyle kanal arasında ücret anlaşmazlığı iddiasıyla yayınlanmamıştı.

edho dünyaya hükümdar olmaz eşkıya dünyaya hükümdar olmaz atv oktay kaynarca dava dizi