ATM'lerin elektrik faturası kabarık: 4 ili geride bıraktı!

TAKİP ET

Ekosfer Derneği'nin araştırmasına göre Türkiye'deki ATM'lerin elektrik tüketimi 4 ilin elektrik tüketiminden daha fazla. Ekosfer Derneği, ATM'lerin elektrik tüketimi konusunda önerilerde bulundu.

Türkiye’deki ATM’lerin bir yıllık elektrik tüketim miktarı en az 230.747.160 kWh oldu. 

Türkiye'deki ATM'lerin sayısı 52 bini geçmişti. Ekosfer Derneği'nin araştırmalarına göre ATM'lerin elektrik tüketimi dört ili geride bıraktı.

EKOSFER DERNEĞİ ÖNERİLERDE BULUNUYOR

Ekosfer Derneği'nin araştırmasına göre, Türkiye'deki ATM'lerin komisyonsuz ve ortak kullanımıyla önemli bir elektrik tasarrufu sağlanabilir. ATM’lerin tükettiği elektrik miktarı Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Tunceli illerinin tükettiği elektrik miktarlarından fazla olduğu ortaya çıktı.

Ekosfer Derneği'nin söz konusu ettiği başka bir konu ise ATM'lerin hepsinin ithal olduğu ve her ATM için yapılan masraflar. Ekosfer Derneği Kampanyalar Direktörü Özgür Gürbüz, “Mesele sadece elektrik tüketimi de değil. Bu cihazların neredeyse hepsi ithal, her bir ATM’de alarm, klima, güç kaynağı, ekran ve yazıcı gibi bakım-onarım isteyen birçok parça var. Para ekleme ve alma için düzenli bir şekilde ziyaret edilmeleri gerekiyor, bu da yakıt israfı demek. Biz bu çalışmada sadece makinelerin ne kadar elektrik tükettiğini hesapladık. Çevreye ve ekonomiye etkileri elektrik faturasıyla sınırlı değil” açıklamalarını yapmıştı. Ekosfer Derneği'nin araştırmasına göre Türkiye'deki ATM'lerin elektrik tüketimde geride bıraktığı iller...

ATM'LERİN ELEKTRİK TÜKETİMİNDE GERİDE BIRAKTIĞI İLLER

Iğdır’ın yıllık elektrik tüketimi 219.021.460 kWh.

Tunceli’nin yıllık elektrik tüketimi 131.703.370 kWh.

Ardahan’ın yıllık elektrik tüketimi 130.660.930 kWh.

Bayburt’un yıllık elektrik tüketimi 107.076.680 kWh.

Kaynak: Ekosfer Derneği, aykiri.com.tr

TBMM'ye sunuldu! Elektrik faturalarından alım garantisinin TL olarak belirlenme zorunluluğu kaldırılıyor